Streda29. máj 2024, meniny má Vilma, zajtra Ferdinand

Hygienické centrum Rómom?

VECHEC - Vybudovaním rómskeho hygienického centra chce samospráva v obci Vechec pri Vranove nad Topľou zvýšiť životnú úroveň Rómov, ktorí tvoria takmer polovicu z 2 250 obyvateľov obce. Problém je však v tom, že sľúbené peniaze obec ešte nedostala.

"Hygienické centrum chceme zriadiť aj preto, že naši Rómovia žijú v chatrčiach v osade, kde je problém s vodou," uviedol starosta Michal Čandík. Dodal, že užívanie hygienického centra, ktoré vznikne hneď vedľa komunitného - napojeného na vodu, bude za istý poplatok.

Čandík tvrdí, že vybudovanie centra je jedným z predpokladov, ako viesť mladú rómsku populáciu k pravidelnej hygiene a základným hygienickým návykom.

Schválené finančné prostriedky v objeme 1,3 milióna korún, ktoré sú účelovo viazané a musia byť preinvestované do konca tohto roka, však dosiaľ obec nedostala. Podľa starostu bude samospráva vzhľadom na začínajúce sychravé počasie a nadchádzajúce zimné obdobie žiadať príslušné ministerstvo, aby boli financie presunuté do budúceho roka.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu