Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Predávkovala sa Soňa Hanicová (= 41) liekmi?

Manžel Soni Hanicovej si myslí, že jej smrť spôsobili lekári.
Manžel Soni Hanicovej si myslí, že jej smrť spôsobili lekári.

NOVÉ MESTO NAD VÁHOM - Smrť Sone Hanicovej (= 41) z Čachtíc nespôsobili lekári. To sú závery lekárskej komisie, ktorá kvôli tomuto prípadu zasadala v utorok. Pacientka zomrela v nemocnici pred niekoľkými týždňami na udusenie zvratkami.

"Komisia bola zložená z krajského odborníka pre urgentnú medicínu, z primára patológie a primára jednotky intenzívnej starostlivosti z trenčianskej nemocnice," povedal riaditeľ nemocnice v Novom Meste nad Váhom Miroslav Šorf.

"Skonštatovala, že lekári nepochybili v zdravotnej starostlivosti ani v liečebnom postupe," dodal. Podľa pitvy sa S. Hanicová udusila, lekári z novomestskej nemocnice však dospeli k záveru, že jej zlyhalo srdce. Zvratky nevideli. "Čo sa týka zvratkov v dýchacích cestách, ktoré sa našli pri pitve, to je jav, ktorý býva častý, ale nie je príčinou smrti," konštatoval. Dodal však, že stále nie je známy definitívny výsledok pitvy a lekárska komisia si naň musí počkať.

Je podozrenie, že pacientka sa predávkovala antidepresívami. "Tieto lieky spôsobujú pri predávkovaní poruchy rytmu srdca a môže dôjsť až k jeho zlyhaniu. Výsledok toxikológie by mal objasniť, prečo vlastne srdce odchádzalo, aj keď lekári robili všetko pre pacientkinu záchranu," dodal riaditeľ.

Manžel pani Hanicovej so závermi komisie nesúhlasí. Tvrdí, že jeho žena zomrela vinou lekárov. V súvislosti s jej smrťou podal trestné oznámenie na neznámeho páchateľa.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu