Streda8. máj 2024, meniny má Ingrida, zajtra Roland

Sociálnej poisťovni dlhujú veľké peniaze i slovenské celebrity

Ivana Táslera dostal na zoznam jeho brat Miro, ktorý na prevodný príkaz uviedol nesprávny variabilný symbol.
Ivana Táslera dostal na zoznam jeho brat Miro, ktorý na prevodný príkaz uviedol nesprávny variabilný symbol.

BRATISLAVA - Na zozname neplatičov Sociálnej poisťovne figurujú aj osobnosti zo slovenského šoubiznisu a politiky. Ich pohľadávky na poistnom, pokuty a penále sa často šplhajú do astronomických výšok. Na čiernej listine sa nachádzajú i dcéra expremiéra Vladimíra Mečiara Magda Gáliková či spevák Ivan Tásler.

Sociálna poisťovňa svoj zoznam neplatičov aktualizuje každý štvrťrok a dostane sa naň každý, koho dlh prekročí sumu 150-tisíc korún. Pri poslednej aktualizácii - 30. júna tohto roku - sa na ňom objavili i niektoré známe mená z politiky a šoubiznisu.

Na čiernu listinu dlžníkov sa občas dostanú podnikatelia aj nedopatrením, ako sa to stalo i v prípade speváka Ivana Táslera z kapely I.M.T. Smile. Jemu k zaradeniu na tento zoznam dopomohol brat Miro. "O odvody sa Ivanovi starám ja. Všetko bolo platené prevodom, no dozvedel som sa, že som pri úhradách uvádzal nesprávny variabilný symbol," vysvetlil príčinu takmer 200-tisícového nedoplatku Miro Tásler. Aj dcéru expremiéra Vladimíra Mečiara Magdu Gálikovú eviduje Sociálna poisťovňa na svojej internetovej stránke v sekcii Dlžníci s vyše jedenapolmiliónovým nedoplatkom za spoločnosť Palace, a. s., kde šéfuje spolu so svojím otcom. Ešte pred rokom figurovala aj ako členka dozornej rady spoločnosti Republika, a. s., s nedoplatkom takmer 9 miliónov korún. Do redakčnej uzávierky sa nám s ňou však nepodarilo skontaktovať.

A ako Sociálna poisťovňa vymáha takéto pohľadávky? "Využívame všetky formy, ktoré umožňuje zákon o sociálnom poistení. Najčastejšie však využívame súdnych exekútorov," objasnila postupy poisťovne Lýdia Výborná, vedúca oddelenia komunikácie s médiami.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu