Pondelok13. máj 2024, meniny má Servác, zajtra Bonifác

Bezruký klavirista víťazom čínskeho talentu!

Liu Wei Zobraziť galériu (4)
Liu Wei

PEKING – Je to vôbec možné? Keď sa v čínskej talentovej súťaži objavil bezruký pianista Liu Wei (23), porota aj diváci zostali v šoku. To, čo dokáže tento umelec svojimi nohami je totiž takmer neuveriteľné - jeho hra je doslova na nerozoznanie od hry zdravého hudobníka!

Dokázal to! Keď sa rozbiehal prvý ročník súťaže Čína má talent, len málokto čakal, že sa víťazom stane bezruký pianista. A predsa sa tak stalo. Liu svojimi výkonmi dojímal nielen divákov, ale aj porotu. Jeho prsty na nohách totiž po klávesoch behali neuveriteľnou rýchlosťou a skladba finálového kola You´re Beautiful mu vyšla na jednotku!

Mladý hudobník prišiel o obe paže ešte v detstve pri hre na schovávačku po zásahu elektrického prúdu. Na klavíri sa naučil hrať sám, keď mal osemnásť rokov a divákov i porotu si získal nielen svojím hudobným umením, ale aj postojom k životu. Napriek postihnutiu sa totiž Liu dokáže tešiť zo života a odľahčiť situáciu žartom na svoj účet. "Neviem, prečo si ľudia myslia, že prežívam bolestný život. Som šťastný človek s pestrým životom, ako ostatní mladí ľudia," prezradil už dávnejšie. „Aspoň mám pár dokonalých nôh,“ dodal počas finálového večera.

Liu porazil vo finále len sedemročného komika Zhang Fengxi. Najväčšou odmenou mu asi bolo pozvanie tchajwanskej speváčky Jolin Tsai, aby vystupoval ako hosť pri jej svetovom turné. Mladý Liu sa tak môže už čoskoro predviesť napríklad v americkom Las Vegas. Držíme palce, aby sa mu v jeho kariére darilo aj naďalej!



Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu