Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Muži roka Česka a Slovenska sú Jan Hájek a Adam Barabáš!

Finalisti súťaže Muž roka 2010
Finalisti súťaže Muž roka 2010

NÁCHOD - Víťazom 11. ročníka súťaže Muž roka Českej republiky sa dnes v Náchode stal dvadsaťdeväťročný projektový manažér Jan Hájek z Břeclavi. Historicky tretí titul Muža roka Slovenskej republiky si odniesol dvadsaťročný študent a choreograf Adam Barabáš z Dubnice nad Váhom. Rozhodla o tom porota zložená zo známych osobností.

Hájek bol zo všetkých 12 finalistov najstarší. Súťaž, do ktorej ho prihlásila priateľka, vraj bral ako spestrenie. "Chcel by som pracovať v zahraničí, modelingu sa venovať nechcem," povedal. Aj keď bol mnohými favorizovaný, vo víťazstvo vraj neveril. Jeho koníčkom je jazda na motorke. Barabášovými koníčkami sú tancovanie, športová gymnastika a cestovanie. V tanci je vicemajstrom sveta vo voľnom štýle. Od súťaže očakával nazbieranie skúseností a kontaktov, zviditeľnenie sa a spestrenie leta.

Účastníci finálového večera, ktorý je obdobou ženských súťaží krásy, museli absolvovať štyri disciplíny. Išlo o predstavenie, voľnú disciplínu, promenádu v spodnej bielizni a rozhovor s porotou.

Hájek pôjde Česko reprezentovať na súťaž Mister International, ktorá bude v októbri v indonézskej Jakarte. Tiež pôjde na súťaž Manhunt International, ktorá bude v novembri na Tchaj-wane. Víťaz slovenskej časti súťaže pôjde na Mister International. Nositelia titulu Muž roka taktiež získali rôzne ceny, napríklad cestovné poukazy, či poukazy na jazykové kurzy.

Do tohtoročného ročníka súťaže sa prihlásilo 789 mladých mužov, z ktorých asi štvrtina bola zo Slovenska. V dnešnom finále sa stretli po šiestich súťažiacich z Česka a Slovenska. "So slovenskou účasťou sme spokojní. Prihlasujú sa zaujímaví ľudia, veľa si dávajú záležať na svojej voľnej disciplíne," povedal organizátor akcie David Novotný.

Vlaňajším víťazom súťaže sa stal Martin Zach z Vrchlabí. Druhý deň po víťazstve sa ale ťažko zranil pri skoku na lyžiach do vody a teraz je pripútaný na invalidný vozík. Dnes bol Zach predsedom poroty. Podmienkou účasti v súboji je české či slovenské občianstvo a vek medzi 20 a 35 rokmi. Vlani Novotný usporiadal tiež súťaž nazvanú Muž desaťročia. Stretlo sa v ňom desať finalistov, ktorí v minulých rokoch v tejto súťaži vybojovali predné priečky. Mužom desaťročí sa stal Jakub Kauer z Jablonca nad Nisou.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu