Streda1. máj 2024, dnes je Sviatok práce,

Tobey Maguire dostal ako Spiderman padáka: Tento ho nahradí!

Andrew Garfield Zobraziť galériu (5)
Andrew Garfield

LOS ANGELES - Konkurz na nového Spider-Mana vyhral americký herec Andrew Garfield (26).

"Mnohým nebude jeho meno známe, ale kto pozná prácu tohto mladíka pochopí, že je mimoriadne talentovaný. Spája sa v ňom ojedinelá kombinácia inteligencie, dôvtipu a solidárnosti," povedal o hlavnom hrdinovi režisér ďalšieho príbehu o pavúčom mužovi Petrovi Parkerovi Marc Webb. Film v 3D formáte, ktorý začnú nakrúcať v decembri, by mali v amerických kinách uviesť 3. júla 2012.

Garfield sa dostal do úzkej skupiny kandidátov na prestížnu rolu. Ako informovala webová stránka www.heatvisionblog.com, spolupredsedkyňa filmovej a televíznej spoločnosti Sony Pictures Entertainment (SPE) Amy Pascal a prezident produkčnej a distribučnej firmy Columbia Pictures Matt Tolmach boli na kastingu ohromení, presvedčili ich hercove kamerové skúšky. O konečnom rozhodnutí tiež rozhodla ukážka z pripravovaného filmu The Social Network, v ktorom Garfield hrá.

Rodák z Kalifornie si okrem iného zahral vo filme I'm Here, ktorú režíroval Spike Jonze, v januári tohto roku ho odprezentovali na filmovom festivale Sundance. Taktiež stvárnil hlavnú postavu vo filme Never Let Me Go, ktorú uvedú v septembri.

V troch filmoch o Spider-Manovi, ktoré mali premiéru v rokoch 2002, 2004 a 2007, si hlavnú úlohu zahral Tobey Maguire, režisérom bol Sam Raimi. Snímky zaznamenali obrovský komerčný úspech, keď na celom svete zarobili spolu približne 2,5 miliardy dolárov. Predstavitelia spoločností Sony Pictures a Marvel Studios sa však rozhodli nenakrútiť film Spider-Man 4, ale snímku, ktorá sa sústredí na postavu Petra Parkera počas jeho štúdia na strednej škole. Autorom scenára je James Vanderbilt, produkcie sa rovnako ako v predošlých troch filmoch ujala dvojica Laura Ziskin a Avi Arad.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu