Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Podpásovka pre Spider-Mana: Maguire skončil!

Tobey Maguire Zobraziť galériu (7)
Tobey Maguire

LOS ANGELES - Vo štvrtom diele filmového Spider-Mana už neobsadí hlavnú úlohu americký herec Tobey Maguire. Na ďalšom pokračovaní dobrodružstiev pavúčieho muža sa nebude podieľať ani Sam Raimi, pod ktorého taktovkou vznikli prvé tri diely.

V posledných dňoch sa podľa amerických médií stupňovali dohady o scenári Spider-Mana 4 a dátum plánovanej premiéry bol odložený. Niektoré hollywoodske zdroje poukazujú na to, že Raimimu scenár nevyhovoval a chcel ho prepísať. Nepáčila sa mu predovšetkým postava zloducha, s ktorou sa Spider-Man vo filme stretne, napísal denník The Hollywood Reporter.

Nakoniec sa ukázalo, že štvrtý diel zavedie divákov do školských rokov mladého hrdinu Petera Parkera alias Spider-Mana. Do kín by mala snímka prísť v lete 2012 namiesto pôvodne plánovaného mája 2011.

"Som veľmi hrdý na to, čo sme sa sériou Spider-Man dokázali," uviedol vo svojom vyhlásení tridsaťštyriročný Maguire. "Okrem samotných filmov, som si tiež vytvoril niekoľko hlbokých priateľstiev." V súvislosti s neúčasťou na ďalšom pokračovaní Spider-Mana Raimi nedával najavo roztrpčenie. "Práca na Spider-Manovi bola pre mňa životnou skúsenosťou," povedal vo vyhlásení.

Tri predchádzajúce diely Spider-Mana zarobili cez miliardu dolárov (vyše 18 miliárd korún). Raimi váhal, či sa vráti k nakrúcaniu ďalšieho dielu, keď si tretie pokračovanie vyslúžilo zmiešané reakcie kritikov. Potom ale tvrdil, že by nerád prenechal tvorbu filmového Spider-Mana niekomu inému. Nakoniec sa s tým musel zmieriť...

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu