Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Dusno na Žitného súde: Konflikt počas procesu, dohra po skončení!

Ladislav Kuruc (Žitného obhajca) a Milan Žilavý (otec zosnulého chlapca) Zobraziť galériu (7)
Ladislav Kuruc (Žitného obhajca) a Milan Žilavý (otec zosnulého chlapca)

MALACKY/BRATISLAVA – Výmena názorov! Včerajšie súdne pojednávanie týkajúce sa tragickej autonehody Rastislava Žitného (33) sa nezaobišlo bez incidentu. Žitného advokát Ladislav Kuruc sa pustil do slovnej prestrelky s otcom usmrteného chlapca Milanom Žilavým. Podrývačné poznámky si ani jeden z aktérov neodpustil ani po skončení procesu.

Priebeh pondelkového súdneho konania bol spočiatku bezproblémový. Atmosféra niekoľkohodinového procesu začala hustnúť až vtedy, keď dostali obe strany priestor na záverečnú reč. Žitného obhajca Ladislav Kuruc si v tej svojej neodpustil poznámku týkajúcu sa Tomáškovho otca.

„Aká je miera zodpovednosti rodičov, ktorí vystavia svoje dieťa riziku dopravnej premávky?“ spýtal sa, pričom chcel nepriamo naznačiť, že na smrti Tomáška sa istým spôsobom podieľal aj jeho otec Milan. A to z dôvodu, že išiel s malým chlapcom a jeho bratom po ceste na bicykloch. 

„Že sa nehanbíte!“ zvolal pohoršene Žilavý, ktorý po celý čas sedel v pojednávacej miestnosti so sklopeným pohľadom. Kuruc mu odvrkol, že sa nehanbí. V tej chvíli zasiahol sudca. „Zachovajte, prosím, profesionalitu," zareagoval na obhajcovo konanie, pričom oboch vyzval k tomu, aby sa upokojili. 

Kuruc aj Žilavý však mali potrebu vyjadriť svoj názor. Urobili tak po skončení procesu - mimo priestorov súdnej siene. „Bolo to veľmi hlúpe z jeho strany,“ povedal otec zosnulého chlapca, pričom neskrýval znechutenie nad advokátovými slovami. „Zrejme si tí ľudia myslia, že cesty patria len im,“ dodal.

Ladislav Kuruc si za svojim tvrdením aj s odstupom času stál. „Bola to reakcia na margo výrokov, že takí ľudia sú vrahovia, že zabíjajú atď.,“ pokračoval v obhajobe svojho klienta Rasťa Žitného. „Je to nedbanlivostný trestný čin a v tomto prípade nik nie je vrahom. Je to tragédia, aké sa na cestách stávajú dennodenne,“ dodal. Na otázku, či na smrti chlapca majú podiel aj jeho rodičia, reagoval: „Je to môj osobný názor. Neviem, či by som s päťročným dieťaťom išiel do premávky.“

Po zaznení verdiktu sme včera oslovili aj samotného obžalovaného. Žitný však na naše sms správy nereagoval. Okresný súd v Malackách včera uznal bývalého moderátora vinným zo smrti päťročného Tomáška Žilavého. Vymeral mu trest dva a pol roka nepodmienečne a zákaz viesť motorové vozidlo po dobu piatich rokov. Rozsudok zatiaľ nie je právoplatný. Obe zúčastnené strany sa môžu odvolať do  15 dní od doručenia rozsudku. V prípade, že sa tak stane, proces prevezme Krajský súd v Bratislave. 

Sledujte Topky TV: Milan Žilavý o verdikte aj advokátovej poznámke. 

 

 

Sledujte Topky TV: Ladislav Kuruc hovorí o tom, ako myslel svoje vyjadrenie počas záverečnej reči.



Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu