Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Zronení Demitrovci: Prišli o synčeka

Pavol Demitra s manželkou Majkou.
Pavol Demitra s manželkou Majkou.

BRATISLAVA/TRENČÍN/HANDLOVÁ - Nekonečný žiaľ prežíva jeden z našich najlepších hokejistov! Pavol Demitra (30) s manželkou Majkou (28) sa v stredu dočkali narodenia dvojčiat. Dobrú správu však zatienila oveľa horšia a zraňujúcejšia.

Kým dievčatko Zara pôrod prežilo, maličký Tobias prišiel na svet s vrodenou vývojovou chybou dýchacích ciest. Lekárom sa ho už zachrániť nepodarilo!

Osud si so sympatickým párom Demitrovcov kruto zahral. Zronený Pavol Demitra oznámil smutnú správu o strate synčeka sám tlačovej agentúre TASR v nedeľu večer. Hlas už mal podľa našich informácií vyrovnaný. V chúlostivej situácii žiadal o pochopenie verejnosť aj médiá. "Rád by som vyjadril veľkú vďaku všetkým lekárom, ktorí sa starali o manželku v tehotenstve a počas pôrodu, ako aj lekárom, ktorí vynaložili veľké úsilie, aby Tobiasa zachránili," uviedol ešte v stanovisku zaslanom elektronickou poštou prostredníctvom trenčianskeho klubu. O smutnej správe jeden z našich najlepších hokejistov neinformoval ani najbližších spoluhráčov.

Od jesene, keď sa manželia dozvedeli, že Majka nenosí pod srdcom jedno dieťatko, ale hneď dve, žila rodinka Demitrovcov v radostnom očakávaní. Dievčatku vybrali meno Zara, chlapcovi Tobias.

Koncom apríla pred začiatkom majstrovstiev sveta sa stav tehotnej Majky zhoršil, od 29. týždňa sa sťažovala na nepríjemné pocity a lekári ju preto radšej hospitalizovali. Sama rodička mala pocit, že chlapček bol v brušku nepokojnejší a často kopal. "Na šampionát necestujem. Zdravie mojej rodiny je na prvom mieste," znela prvá reakcia Pavla Demitru. Neskôr však manželka jeho štart na turnaji po rodinnej porade odobrila. Do izby jej priviezol televízor a chladničku. Denne jej z majstrovstiev telefonoval a kontroloval, či je všetko v poriadku. "Starajú sa o ňu stopercentne, takže sa nemám prečo znepokojovať," tešil sa hokejista. A naozaj, situácia Majky sa vďaka lekárskemu dozoru a infúziám čiastočne zlepšila.

Hneď po návrate z Rakúska sa Demitra ponáhľal do Handlovej, aby manželku podporil. Na deti sa veľmi tešili, sama Majka však priznala, že priebeh tehotenstva je ťažší ako pri prvorodenom Lucasovi.

Demitrovci tiež viackrát vyzdvihli príkladnú starostlivosť lekárov a celého personálu handlovskej nemocnice. Ani maximálne úsilie lekárov však nepomohlo zabrániť úmrtiu chlapčeka, ktorého veľmi zriedkavá vrodená vývojová chyba dýchacích ciest sa nedala zistiť počas tehotenstva, a podľa odborníkov sa s ňou nedá prežiť. Na Slovensku ide o veľmi zriedkavé ochorenie. Lekári, ktorých včera Nový Čas oslovil, aby nám túto vývojovú chybu ozrejmili, sa s ňou nestretli niekoľko rokov.

Hokejistovu manželku tesne po pôrode previezli z handlovskej nemocnice do Martina. Tam ju včera popoludní navštívil aj manžel. Smutnému páru pomáha prekonať bolesť zo straty malého Tobiasa skutočnosť, že Zara je zdravá.

Mnoho ľudí aj hokejových fanúšikov želalo včera rodičom veľa síl pri vyrovnávaní sa so stratou synčeka. Doma pri Trenčíne už na nich netrpezlivo čaká dvojročný Lucas.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu