Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Finalisti Mojsejovcov a diváci: Zažalujú Markízu?

Mojsejovci
Mojsejovci

BRATISLAVA - Diváci markizáckej reality show Mojsejovci opäť zúria! Pohár už pretiekol, hovoria si mnohí a zdá sa, že majú pravdu. Po tom, ako TV Markíza priznala manipuláciu s výsledkami hlasovania a ponúkla vyrazeným súťažiacim "druhú šancu", sú všetky fanúšikmi zaslané esemesky do jednotlivých kôl tejto relácie úplne zbytočné! Nie sú to však len oni, ktorí môžu mať na Markízu ťažké srdce...

Nahnevaní môžu byť aj piati finalisti, ktorí v hre napriek všetkým machináciám a silnému psychickému tlaku vydržali. Po každom vyhodení súpera sa ich šanca získať dva milióny z kasy bohatých manželov zvyšovala. Po návrate niektorých kolegov do domu však klesli na takmer tú istú štartovaciu čiaru, odkiaľ do Pereša vyrazili v apríli.

"Ak pravidlá hry, ktoré boli dohodnuté ešte pred jej začatím, nepredpokladajú takéto zmeny, súťažiaci sa môžu cítiť oprávnene dotknutí. Nemôžu za to, že výsledky nie sú právoplatné. Finalisti, ktorí ešte ostali v hre, by mohli proti návratu tých ostatných namietať," povedal pre Nový Čas právnik Marek Benedik.

Súťažiaci, ktorí sa na zozname vyradených ocitli pre rozhodnutie produkcie, a nie na základe diváckeho hlasovania, môžu takisto požadovať odškodnenie. Keďže sa však tento problém rozhodla Markíza riešiť svojsky a nehodlá prepočítavať hlasy, ktoré boli v jednotlivých kolách prijaté, svojej pravdy by sa domáhali len veľmi ťažko. "Férové by bolo celý prípad prešetriť a všetko prispôsobiť skutočným výsledkom," skonštatoval Benedik.

S finalistami si repčíkovci určite poradia. Je však otázne, ako a či odškodnia divákov, ktorí svojimi hlasmi nielenže nič neovplyvnili, ale za každý vysolili aj približne 15 korún.

"Hlasovanie stálo týchto ľudí peniaze a úsilie a chceli ním aj niečo ovplyvniť. Ak sa napokon ukázalo, že bolo úplne zbytočné, mohli by si podľa môjho názoru uplatňovať ujmu. Nemôžem vylúčiť, že by mohli uspieť. Boli totiž zavádzaní," objasnil Benedik.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu