Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Jacksonovej matke umožnili napadnúť správcov majetku

Katherine Jackson Zobraziť galériu (7)
Katherine Jackson

LOS ANGELES - Matka Michaela Jacksona Katherine Jackson bude môcť napadnúť správcov jeho majetku bez toho, aby pritom stratila svoj podiel. Sudca Mitchell Beckloff v Los Angeles o tom rozhodol napriek tomu, že to protirečí právnemu predpisu.

Podľa klauzuly, ktorá je ustanovená v závete, ktokoľvek, kto napadne právnu platnosť poslednej vôle, stratí čiastočne alebo úplne právo na svoj podiel.

Jackson, ktorý zomrel 25. júna v Los Angeles, zanechal dlh vo výške asi 400 miliónov amerických dolárov (približne 272 000 000 eur), napriek tomu sa odhaduje, že svojím majetkom dlh prevýšil o 200 miliónov amerických dolárov (asi 136 000 000 eur). Kráľ popu ešte v roku 2002 vo svojej poslednej vôli ustanovil za držiteľov majetku svojho dlhoročného právneho zástupcu Johna Branca a hudobného manažéra Johna McClaina.

Držitelia očakávajú predajné zisky z albumov, licenčných zmlúv, obchodné partnerstvo a zisk z dokumentu This Is It, aby mohli do konca roka majetok znásobiť.

Podľa zákona má 79-ročná matka právo na 40 percent dedičstva, Jacksonove deti rovnako na 40 percent a nemenovaná skupina detských dobročinných organizácií by mala dostať 20 percentný podiel.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu