Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Zlatý glóbus udelili posmrtne aj Heathovi Ledgerovi

Heath Ledger v úlohe Jokera Zobraziť galériu (9)
Heath Ledger v úlohe Jokera

SYDNEY - Rodičia zosnulého Heatha Ledgera privítali ocenenie Zlatý glóbus, ktoré získal za úlohu Jokera vo filme Temný rytier, a podľa hercovej matky cenu dostane jeho trojročná dcéra Matilda.

Heathov otec Kim Ledger pre austrálske médiá povedal, že sa cítil "fantasticky", keď sledoval slávnostné odovzdávanie cien doma v Perthe. "Absolútne fantasticky, aj smutne, ale aj veľkolepo," povedal. "Standing ovations, to bolo úžasné, skutočne ma to zasiahlo priamo do srdca," doplnil.

V rozhovore pre časopis People Ledgerova matka Sally Bell povedala, že cenu časom dajú jeho dcére Matilde. "Dnes je ešte príliš malá, ale postupne bude mať všetky tieto veci. Bude jej to patriť, pretože je jeho súčasťou," vysvetlila. Temný rytier sa začal premietať niekoľko mesiacov po smrti herca, ktorý sa v januári 2008 náhodne predávkoval liekmi. Ledger, ktorý zomrel ako 28-ročný, okrem Zlatého glóbusu získal ocenenie Critics' Choice a nomináciu na Screen Actors Guild a očakáva sa, že na budúci týždeň ho nominujú na Oscara.

"Je to fantastické a úžasné dedičstvo pre jeho dcéru. Matilda bude mať okolo seba veľa ľudí, ktorí jej budú rozprávať o talente jej otca a rešpekte, ktorý mal vo filmovom priemysle. Je to obdivuhodný odkaz, ktorý zanechal," povedala Bell.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu