Nedeľa19. máj 2024, meniny má Gertrúda, zajtra Bernard

Smrteľná nehoda Huga Hryca: Čo sa dialo, než prišla záchranka?

Hugo Hryc a v pozadí miesto tragédie. Zobraziť galériu (16)
Hugo Hryc a v pozadí miesto tragédie. (Zdroj: Peter Frolo)

BRATISLAVA – Topky.sk získali svedectvo muža, ktorý išiel okolo miesta nehody krátko potom, ako sa tragédia stala. Čo sa odohrávalo v noci, keď pri autonehode zahynuli kamaráti Hugo Hryc († 22) a Jakub Karas († 22)?

Roztrhnuté auto na polovicu, motor odhodený ďaleko od miesta nárazu a dva vyhasnuté ľudské životy. Také sú následky šialene rýchlej jazdy Huga Hryca a jeho kamaráta Jakuba Karasa. Divoký spôsob šoférovania ukončila až lampa pouličného osvetlenia.

Všetko sa to odohralo skoro ráno - okolo tretej hodiny zo soboty na nedeľu. „Ani nepršalo. Trošku mrholilo a viditeľnosť bola dobrá,“ približuje pre topky.sk muž, ktorý išiel krátko po nehode okolo. V tom čase tam ešte nebola privolaná záchranka. Svoje svedectvo sa nám rozhodol poskytnúť po dohode, že nebude menovaný a ani odfotografovaný.

„Medzi treťou a štvrť na štyri ráno som išiel okolo miesta nehody. Videl som, ako tam traja alebo štyria chalani stoja vedľa auta,“ povedal pre topky.sk a pokračoval: „Pôvodne som si myslel, že sú to tí účastníci nehody. Až po pár sekundách som si uvedomil, že sa snažia pomôcť. Jeden z nich mal baterku. Svietil s ňou a kráčal uprostred cesty, aby som videl, že musím tie úlomky obísť,“ spomína si na detaily osudného večera.

„V okolí miesta nehody bola strašná tma kvôli tomu, že auto nárazom odtrhlo lampu. Myslím, že zvyšní chalani sa pokúšali oživovať posádku,“ hovorí so zovretým hrdlom. Keď potom išiel niekoľko minút po štvrtej cestou späť, polícia už odkláňala dopravu.

„Bolo tam veľmi veľa áut. Všade blikali majáky. Z diaľky som videl policajtov, sanitky a hasičov.“ Vtedy však ešte netušil, kto v skoré nedeľné ráno zahynul. Na miesto nehody sa prišiel pozrieť aj o niekoľko hodín - zhruba okolo poludnia. Vtedy pre topky.sk poskytol túto výpoveď a dozvedel sa od nás, že nehodu neprežil syn známeho herca a podnikateľa Andyho Hryca Hugo.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu