Sobota8. jún 2024, meniny má Medard, zajtra Stanislava

Markéta Irglová: Odmietla Spielberga

Markéta Irglová je držiteľkou Oscara a dostáva desiatky ponúk do hollywoodskych filmov. Zobraziť galériu (10)
Markéta Irglová je držiteľkou Oscara a dostáva desiatky ponúk do hollywoodskych filmov.

PRAHA - Držiteľka filmového Oscara za najlepšiu pôvodnú hudbu MARKÉTA IRGLOVÁ odmalička chcela byť hudobníčkou. Teraz dostala šancu dokázať ešte viac.

Po fenomenálnom úspechu medzi hollywoodskymi hviezdami sa jej meno spomína čoraz častejšie. Jej príbeh sa začal, keď si padli do oka s írskym spevákom Glenom Hansardom. Najprv s ním zložila a nahrala úspešný album The Swell Season, neskôr spolu s ďalšími členmi skupiny The Frames napísali a za pár dolárov dokončili film Once. Hudba v ňom ju vyniesla medzi hviezdy a všimol si ju aj Steven Spielberg.

Prvoradé sú koncerty

Mladá hudobníčka a už aj herečka začala dostávať desiatky ponúk z celého sveta. „Mne sa zdá, že všetky ponuky sú ‚inšpirované‘ Oscarom a nie tým, že viem alebo neviem hrať. Preto som všetky odmietla. Momentálne nemám čas sa tým zaoberať. Pre mňa je dôležité, že môžem byť aj herečkou, ak budem chcieť. Prvoradé sú však koncerty a vystúpenia s Glenom. Je toho priveľa a neustále cestujeme. Musela som tak odmietnuť aj hereckú ponuku od Stevena Spielberga. Možno sa to nerobí a urazila som tým šťastenu, ale jednoducho inak to momentálne nejde.“

Predsa ju získal

Čo sa nepodarilo Hollywoodu, podarilo sa režisérovi Jurajovi Herzovi. Slovenský režisér pôsobiaci v Prahe získal jej ústny prísľub, že si zahrá v jeho horore Dvere do temnoty. Pôvodne sa film mal volať Tma, ale prvým producentom sa nezdal dosť dobrý. V rukách Juraja Herza dostáva inú podobu a po tom, čo Markéta prisľúbila, že si v ňom zahrá, začína byť o fi lm medzi producentmi skutočný záujem. Cítia šancu, veď v ktorom českom filme hrala držiteľka Oscara?
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu