Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Nedeľňajšia porotkyňa Elánu Bílá: Nevyhrať je niekedy viac

Exkluzívnym hosťom elánovskej šou bude v nedeľu Lucie Bílá Zobraziť galériu (9)
Exkluzívnym hosťom elánovskej šou bude v nedeľu Lucie Bílá

BRATISLAVA - Česká spevácka elita opäť na Slovensku! Po niekoľkonásobnom českom Slávikovi Karlovi Gottovi (68) sa v bratislavskom PKO v šou Elán je Elán v nedeľu objaví spevácka diva Lucie Bílá (41). Dva dni pred vyvrcholením šou poskytla Novému Času exkluzívny rozhovor o elánistoch aj výške jej honoráru.

Prečo ste nakoniec prijali ponuku Elánu na účinkovanie v šou?

- Považujem sa za československú speváčku, a tak i vnímam naše krajiny a kultúru v nich. Máme národné poklady a legendy, ku ktorým nepochybne patrí aj Elán. Pesničky tejto skupiny prechádzajú generáciami, a tak ma ponuka na stretnutie na finále veľmi potešila.

Kedy ste sa s elánistami zoznámili?

- Ani si nepamätám, kedy sme sa stretli poprvýkrát. Niekedy máte pocit, že niektoré osobnosti poznáte celý život. Tak to mám aj s nimi. Ako speváčka mám asi najbližšie k Jožovi, ktorý je úžasný človek a charizmatická osobnosť.

Finále bude mať príchuť česko-slovenského súboja. Komu budete držať palce?

- Som po otcovi spolovice Slovenka, po mamine Češka. Budem tak nestranne držať palce tomu lepšiemu, aj keď vo finále sú vždy tí najlepší. A niekedy hneď nevyhrať je pre budúcnosť lepšie. Obaja sú podľa mňa víťazi.

Ktorú elánovskú pieseň máte najradšej?

- Milujem Voda, čo ma drží nad vodou. Nepoznám nikoho, koho by tá pesnička nezasiahla. S Jožom som si ju aj zaspievala, a preto mi je ešte bližšia.

Hovorí sa, že za vaším nedeľňajším vystúpením je aj slušný honorár - 250-tisíc korún.

- O peniazoch naozaj nikdy nehovorím. Ale čo vám môžem povedať je, že moje stretnutie s Elánom bude naozaj o niečom inom ako o honorári.

Markíza stavila na české hviezdy

Miláčik českého národa Lucie Bílá sa po Karlovi Gottovi stane v nedeľu druhým exkluzívnym hosťom šou Elán je Elán. Prečo si v Záhorskej Bystrici na finále vybrali výlučne české superhviezdy? „Tam sa nerozhodovalo ani tak o tom, či je to Čech, alebo nie, ale že ide o stálice česko-slovenskej hudby,“ povedala dramaturgička Vošková.

„Brali sme to ako Československo a naďalej sú to stálice aj na Slovensku,“ dodala Vošková, podľa ktorej bolo najnáročnejšie zladiť obe hviezdy časovo. Bílú totiž už čoskoro čaká vytúžená rola Boženy Němcovej v rovnomennom muzikáli a na jeseň ju uvidíme ako Carmen. Na obe postavy vraj trénuje každý deň. „Aby som to ostatným nepokazila,“ dodala speváčka so svojím typickým úsmevom, ktorá sa Slovákom predstaví aj na aprílovom turné v troch najväčších mestách.

Ako v prípade Gotta, aj teraz Markíza sumu za jej účinkovanie tajila: „Nehnevajte sa, ale k honorárom sa vyjadrovať nebudeme,“ povedala dramaturgička Marcela Vošková. Podľa informácií Nového Času si však popová diva za pár hodín môže prilepšiť až o 250-tisíc korún (7 700 eur), čo je jej bežná taxa za účinkovanie.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu