Nedeľa19. máj 2024, meniny má Gertrúda, zajtra Bernard

Nela Pocisková: Ďurovčík je mojím vodcom

NELA POCISKOVÁ je Nelou aj v Ordinácii v ružovej záhrade. Zobraziť galériu (5)
NELA POCISKOVÁ je Nelou aj v Ordinácii v ružovej záhrade. (Zdroj: Nový Čas)

NELA POCISKOVÁ (17) má jasnú predstavu o kariére herečky. Chce robiť divadlo, no nebráni sa neskoršiemu štúdiu vo Viedni. Od základnej školy vedela, že pôjde na konzervatórium: „Sranda však bola v tom, že nie kvôli divadlu, ale matike. Bola som v nej totiž mimo,“ smeje sa známa tvár z Ordinácie a muzikálov.

Hoci sa už predtým sedem rokov venovala spevu a tancovala aj hip-hop, jej herecké skúsenosti boli nulové. Potenciál muzikálovej hviezdy v Nele objavil až choreograf a režisér Ján Ďurovčík (37). Bolo to pred dvoma rokmi na konkurze do muzikálu – a dodnes je jej tútorom.

Prvý konkurz

Pocisková sa prvýkrát objavila na konkurze do muzikálu Neberte nám princeznú. „Bolo to pred dvoma rokmi. Profesorka spevu Mirka Marčeková mi povedala, aby som šla skúsiť ,šťastie‘ na kasting. Vtedy som si povedala, okej, bude to pre mňa aspoň dobrá skúsenosť, nič za to nedám.“ Nemala žiadne herecké skúsenosti a na konzervatórium len nastupovala. Keď prišla na konkurz, všetci boli vyklepaní. „Tie decká boli pritom aj skúsené herecké tváre. No prežívali to dostatočne. Ja som sedela na stoličke s časopisom v ruke a čakala, kedy zavolajú moje meno. Úplne v pohode.“ Zaspievala dve pesničky a Ďurovčík bol unesený. Potom volal Neliným rodičom, či jej dovolia dva mesiace deň a noc skúšať na muzikál. A prišiel verdikt, že postupuje. „Ale musím si to odmakať. Prízvukoval, že nikdy nemusím vyjsť na javisko,“ spomína na prvé okamihy s divadlom Nela.

Nela Pocisková: Ďurovčík je
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Nový Čas)
Tak ,makala‘

Keď prišla na ten osudný konkurz, mala len štrnásť rokov a talent, ktorý tu dávno nebol. A to bol dôvod, že si ju zobral na starosť Jano Ďurovčík, stal sa jej tútorom. „Skúšal so mnou do muzikálu každý deň. Nedá sa ani spočítať, koľko hodín to bolo denne. Chodievala som domov zničená a boli aj chvíle, keď som si myslela, že to nechám.“ No predsa sa každý deň na skúšky vracala. „Vyburcovalo ma to. Že s tým neprestanem napriek toľkej drine. Jano mi veľmi pomohol a stále pomáha. Dá sa povedať, že je mojím vodcom. Usmerňuje ma z profesionálnej stránky. Hoci si tiež poviem svoj názor – a on si ho rád vypočuje.“ O dva mesiace už stála Nela na javisku v titulnej postave v Neberte nám princeznú. Bolo to ako z amerického filmu – sen mladej baby sa premenil na rozprávku.

West Side Story

Nové úlohy potom nedali na seba dlho čakať. Pocisková excelovala aj v tanečnej dráme Labuťko či Popolvár. Neskôr ju obsadil Jozef Bednárik do Fidlikanta na streche, kde stvárnila Chávu. Dostala príležitosť hrať v televíznom seriá li Ordinácia v ružovej záhrade. A momentálne sa chystá na premiéru West Side Story. Stvárni – ako inak – hlavnú rolu Máriu. „Na toto sa veľmi teším, je to najlegendárnejší muzikál všetkých čias. V obsadení bude hrať moju sestru Katka Hasprová a to je pre mňa obrovská česť.“

Herecká nádej

My sme tiež boli prítomní na jednom konkurze a môžeme povedať, že Nele to veľmi ide. Nielenže vie hrať, ale je aj temperamentná, čo hocikto v sebe nemá. Tanečná časť jej bola blízka, veď tancuje pomaly odmalička. „Hip-hopom som začínala. Teraz chodievam aj mimo skúšok do tanečnej školy Tancovia.“ Ľudia z Novej scény i hereckí kolegovia o Pociskovej zrejme právom hovoria, že je veľmi šikovná.

Nela Pocisková: Ďurovčík je
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Život)
Jediná v rodine

Keď práve neskúša na predstavenia a nechodí do školy, nájde si Nela čas aj na odpočinok. „Veľmi rada spím alebo nič nerobím a okrem toho rada čítam. Najradšej mám Harryho Pottera, toho zbožňujem. Čítala som ho najmenej sedemkrát, ale mám rada aj romány. Na Vianoce som mame kúpila miniknižky románikov, prečítala som ich jedným dychom.“ Mama ani nik z rodiny sa pritom nepohybuje ani náhodou v hereckých kruhoch. „Rodičia podnikajú, majú fi rmu. Brat Milan má osemnásť a chodí na súkromné gymnázium. Takže som jediná z našej rodiny, ktorá začala pôsobiť v tejto brandži,“ prezrádza ešte Pocisková. Samu seba charakterizuje ako cieľavedomú osôbku. „No som veľmi nerozhodná. V znamení váh, takže to bude tým,“ žmurkne.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu