Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

Album roka vyhrala Langerová, Landa bodoval v 3 kategóriách

Aneta Langerová
Aneta Langerová

PRAHA - Absolútnym víťazom tohtoročného ocenenia cien Album roka v Čechách sa stala Aneta Langerová, ktorá zvíťazila rovnako aj v kategórii speváčok.

Celkovo trikrát bodoval Daniel Landa, ktorý sa presadil v kategóriách pre najpredávanejšieho speváka, najpredávanejšieho interpreta na internete a zvíťazil taktiež ako najčastejšie hraný interpret na rozhlasových vlnách.

Ceny Album roka, o ktorých výsledkoch rozhodujú rebríčky predajnosti albumov a sledovanosti rádií zostavovaných českou sekciou Medzinárodnej federácie fonografického priemyslu (IFPI), si dnes hudobníci prevzali v pražskom Divadle Hybernia.

Špecialitou tohtoročného udeľovania cien bolo vyhlásenie interpreta, ktorý v uplynulých 15 rokoch od rozdelenia niekdajšieho Československa na českom trhu predal najviac albumov. Zvíťazila kapela Kabát, z trojice nominovaných neuspeli práve Landa a skupina Lucie. Kabát počas ostatných 15 rokov predal 825.606 nosičov, Landa 744.261 a kapela Lucie, ktorá sa v roku 2005 rozpadla, predala od začiatku roku 1993 726.120 nosičov.

Landovi sa tak podarilo premeniť tri zo štyroch nominácií, Langerovej jednu z dvoch. Naprázdno vyšla kapela Chinaski, ktorá mala rovnako dve nominácie.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu