Sobota1. jún 2024, meniny má Žaneta, zajtra Oxana, Xénia

Vierka Berkyová: Šou jej rozbila rodinu!

Vierka Berkyová s mamou. Zobraziť galériu (21)
Vierka Berkyová s mamou.

BRATISLAVA - Slovensko našlo novú SuperStar až v českej Plzni. Vierka Berkyová (16) v nedeľu s veľkým náskokom zvíťazila nad Dominikou Mirgovou (15) v súťaži, ktorá jej od základu zmení život a s najväčšou pravdepodobnosťou aj rozdelí rodinu.

Mladú interpretku totiž už v najbližšom čase čaká sťahovanie z Česka na Slovensko, kde však bude pravdepodobne nútená zanechať svoju mamu s bratmi. Ešte do Vianoc by sa mala Vierka stretnúť so zástupcami hudobného vydavateľstva Sony BMG a dohodnúť sa na postupe prác pri príprave jej sólového cédečka. To by mala ako víťazka SuperStar vydať ako prvá.

Už začiatkom januára by sa tak víťazka tretej série mala presťahovať do Bratislavy, kde by mohla mať oveľa lepšie podmienky na naštartovanie hudobnej kariéry. "Zatiaľ som sa s rodičmi nedohodla, ale chcela by som tu bývať a na konzervatóriu študovať spev," vraví Vierka.

Jej rodičia sú si vedomí, že by bolo nerozumné, keby zostali žiť v Plzni, ale zatiaľ ešte nie je jasné, či sa na Slovensko vráti celá rodina Berkyovcov, alebo len jej časť. Vierkina mama má v Plzni dobrú prácu, platí byt a poskytuje zázemie dvom Vierkiným starším bratom, ktorí vraj o sťahovaní na Slovensko nechcú ani počuť.

Takže je viac ako pravdepodobné, že s Vierkou príde do Bratislavy len jej otec Eduard, ktorý je od nej citovo závislý a takmer sa od nej nepohne. O najbližšej budúcnosti svojej dcéry má už celkom reálnu predstavu: "Pre Vierku nebol problém zažiariť v SuperStar, ale udržať si popularitu zo súťaže, teda ak nechce skončiť ako iní víťazi, o ktorých už dnes skoro vôbec nepočuť. Verím, že sa raz stane naozajstnou speváčkou." Samotná Vierka ešte vôbec netuší, kde bude bývať, ani ako by sa mali vyvíjať jej ďalší život a profesionálna kariéra: "Ešte sa musím veľa učiť, zdokonaliť sa v speve i angličtine..."

Rodina Berkyovcov už jedno sťahovanie zažila, a to keď sa svoje šťastie pred pár rokmi vybrali hľadať do Ašu a potom do Plzne. Ich dcéra Vierka však skutočný úspech našla až na Slovensku. Vydrží jej slávu aj rodina?


Vierka to skúšala aj u susedov...

Tomuto sa hovorí paradox! Zatiaľ čo na Slovensku sa Vierka Berkyová (16) stala víťazkou tretej série SuperStar, u našich západných susedov neprešla ani prvým kolom. Zrejme hluchá porota totiž prihliadala väčšmi na jej nízky vek, než na jej obrovský talent. „Bola som aj v tretej sérii českej SuperStar, ale porotkyňa Ilona Csáková mi ešte na kastingu oznámila, že som na súťaž primladá,“ vyjadrila sa o svojom prvotnom neúspechu na pôde SuperStar Vierka. Csákovej (37) tento nepochopiteľný verdikt odobrili aj spevák Ondřej Hejma (56) zo skupiny Žlutý pes a hlasový pedagóg Eduard Klezla (46). Ktovie, či trojlístok porotcov po nedeľňajšom slovenskom finále svoje rozhodnutie neoľutoval.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu