Streda15. máj 2024, meniny má Žofia, Sofia, zajtra Svetozár

Kušnírová exkluzívne: Zabudla som, že som pila

Moderátorka, ktorej meno sa doteraz so žiadnymi škandálmi nespájalo, svoj čin úprimne ľutuje. Zobraziť galériu (3)
Moderátorka, ktorej meno sa doteraz so žiadnymi škandálmi nespájalo, svoj čin úprimne ľutuje. (Zdroj: Nový Čas)

BRATISLAVA - Po tom, ako jojkárska moderátorka Silvia Kušnírová (28) v pondelok v noci havarovala pod vplyvom alkoholu, mnohí nechápu jej nezodpovedné počínanie.

Moderátorka politických relácií často vyčítala politikom alkohol za volantom a napokon urobila to isté. Nik však netuší, čo ju vlastne donútilo urobiť takú nerozvážnu hlúposť. Teraz si sype popol na hlavu, no médiám doposiaľ dala len strohé vyjadrenia. Novému Času však poskytla exkluzívny rozhovor, v ktorom veľa prezrádza.

Máte za sebou automobilovú haváriu a pobyt v nemocnici. Ako sa momentálne cítite z fyzickej stránky?
- Prežila som ťažký otras mozgu, ale po troch dňoch sa začínam cítiť trochu lepšie.

Stiahli ste sa z očí verejnosti a minimálne dva týždne nebudete moderovať reláciu Politika.sk. Kde sa teraz zotavujete a kto je vám nablízku?
- Priamo z nemocnice som išla k mojim rodičom, ktorí sa o mňa s láskou starajú.

Vráťme sa k tej nešťastnej noci, keď ste havarovali. Kde a s kým ste boli pred nehodou?
- V ten večer som mala stretnutie, ktoré s mojím súkromím nijako nesúvisí. Pri minerálke som so známym rozoberala politiku a chcem zdôrazniť, že jeho osoba hrá v celom príbehu nulovú úlohu.

Takže alkohol ste nepožili v spoločnosti niekoho iného. Pili ste teda sama? Spali ste pred šoférovaním?
- Po spomínanom stretnutí som sa doma v mysli vrátila k problému, ktorý ma istý čas trápil. Mala som pocit, že pohár vína mi pomôže zaspať. Keďže však takmer vôbec nepijem, maximálne vari pohár mojita na večierku, nemala som doma nič okrem zabudnutej fľaše vodky tuším ešte z minuloročnej oslavy. Dala som si jeden, druhý a potom aj tretí pohárik s džúsom. Po tuším hodine spánku som sa však zobudila...

... a sadli ste do auta. Kam ste mali namierené, a mysleli ste si, že už nemáte alkohol v krvi, keď ste si sadli za volant?
- Aj keď to tak po tejto nešťastnej udalosti nevyzerá, som veľmi zodpovedný človek. Nejako som necítila alkohol, ale viem, že napriek tomu som si za volant nemala sadať. Chcela som ísť za mojím najlepším priateľom Jožom a porozprávať sa s ním o mojom probléme. Mala som pocit, že tie tri ulice, ktoré delia môj byt od jeho, po prázdnej ceste zvládnem. Až pred jeho domom som si uvedomila, že je veľa hodín, a pre mňa s typickým životným postojom – nebudem nikoho obťažovať, som sa otočila. Veľakrát som si v aute premyslela viaceré životné dilemy, tentoraz som však pozabudla na to, že som požila alkohol. Minula som odbočku do Senca, a tak som sa viezla ďalej. S pribúdajúcimi kilometrami asi účinok alkoholu stúpal...

Takže ste si v aute chceli „prevetrať“ hlavu a vydali ste sa na cestu. Vyjadrili ste sa, že ste alkoholom riešili súkromný problém, priblížite nám, o čo išlo?
- Problém sa týkal dvoch z mojich najbližších ľudí, a ja o tom určite raz poviem viac. Išlo o rodinné nedorozumenie, ktoré som citlivo vnímala, pretože svoju rodinu veľmi milujem. V tejto chvíli chcem v prvom rade poďakovať lekárom, ktorí sa o mňa starali, všetkým blízkym ľuďom, divákom, ale aj politikom, ktorí mi posielajú desiatky a desiatky povzbudzujúcich odkazov plných pochopenia. Je mi nesmierne ľúto, že ja, ktorá som sa ako novinár vždy snažila vyhnúť etickým prešľapom, a bola som na seba profesionálne tvrdá, som napokon pochybila ako človek. Chcem veriť, že moji diváci chápu, že okrem tvrdej nekompromisnej novinárky som občas sama vo svojom súkromí len obyčajná, zraniteľná mladá žena.

Ako vidíte po tejto udalosti vašu ďalšiu kariéru moderátorky, diskutovali ste o tom so zamestnávateľom?
- Veľmi si vážim profesionálne zázemie v televízii, pre ktorú som sa snažila odvádzať vždy stopercentnú prácu. Vedeniu som nesmierne vďačná za doterajšiu podporu, o ďalších krokoch budeme spolu hovoriť, a ja som pripravená prijať všetky dôsledky vyplývajúce z tejto nešťastnej udalosti.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu