Utorok14. máj 2024, meniny má Bonifác, zajtra Žofia, Sofia

Rasťo Žitný: Veriaci ho za patróna nechcú!

Rozvod narobil Rasťovi poriadne problémy aj medzi veriacimi. Zobraziť galériu (20)
Rozvod narobil Rasťovi poriadne problémy aj medzi veriacimi. (Zdroj: Nový Čas)

SPIŠSKÁ NOVÁ VES - Moderátor Rasťo Žitný (30) sa vždy hlásil k viere, no odkedy sa na verejnosti pretriasa jeho rozvod, nie je už medzi veriacimi taký obľúbený. Niektorí dokonca nechcú mlčať a dávajú mu to otvorene najavo!

Pre jeho dobrú povesť a náboženské presvedčenie oslovila prednedávnom Rasťa Žitného Slovenská katolícka charita. Vybrali si ho ako jednu z mediálne známych tvárí kampane pre zbierku na pomoc matkám v núdzi a dostal na starosť Dom Charitas sv. Jozefa v Spišskej Novej Vsi. Rasťo sa mal vďaka svojej popularite pričiniť o propagáciu ústavu a tiež podporovať finančné zbierky. No po zverejnení jeho chystaného rozvodu nastali problémy. Keďže cirkev rozvody zásadne odmieta, Žitný sa dostal do nemilosti veriacich.

„Prečo by práve nás mal zastupovať taký človek? Veď je to porušenie sľubu, ktorý dal pred Bohom,“ povedal nám zdroj blízky spomínanému zariadeniu a zdôraznil, že „už sme sa postarali, aby sa o tom dozvedeli na patričných miestach“. Markizácky moderátor sa tak po rozpade manželstva bude musieť vyrovnať aj s tvrdou kritikou katolíckej obce.

ČÍTAJTE V NOVOM VYDANÍ TÝŽDENNÍKA NOVÝ ČAS ĽUDIA

 

Rasťo Žitný: Veriaci ho
Zobraziť galériu (20)
Viac o kauze, ako aj reakciu Žitného čítajte v aktuálnom vydaní Nového Času Ľudia.
   

NOVÝ ČAS ĽUDIA už dnes v predaji!

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu