Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Outsider sa stal britskou hviezdou

Skromný predavač vyhral stotisíc libier
Skromný predavač vyhral stotisíc libier

Británia má novú spevácku hviezdu! V posledných dňoch vypukla na ostrovoch doslova mediálna horúčka, ktorú ma na svedomí skromný predavač mobilov z južného Walesu Paul Potts.

Účastník prvej série populárnej show televízie ITV „Britain’s got talent“ chcel na pódiu pred tisíckami divákov zaspievať „len“ operu. To, čo nasledovalo, šokovalo nielen divákov galavečera, ale aj prítomnú porotu.

V nej figuroval i nekompromisný porotca anglickej a americkej verzie Superstar Simon Cowell, novinár Piers Morgan a herečka Amanda Holden. Paul Potts si napriek počiatočným nedôverčivým pohľadom od porotcov nenechal svoje vystúpenie ničím pokaziť.

Áriou z opery Giacoma Pucciniho Turandot vyrazil všetkým v sále dych a nejednému divákovi svojim hlasom vyvolal na tele zimomriavky. Svojim operným prejavom si prebojoval cestu až do finále súťaže, v ktorom zvíťazil a okrem zmluvy na vlastný album dostal aj šek na stotisíc libier..

36-ročný víťaz talentovej megashow sa predtým pretĺkal cez rôzne karaoke show a amatérske podujatia, kde sa snažil upútať svojim jedinečným hlasom. Po nehode na motocykli sa však musel tohto sna vzdať. Začal predávať mobilné telefóny a neveril, že si ešte niekedy operu zaspieva. Neskutočný výkon, ktorý podal počas týždeň trvajúcej televíznej súťaže z neho ihneď urobili opernú hviezdu. „Pred týždňom som nebol nikto, teraz nahrávam svoj vlastný album,“ takto popísal svoje pocity Potts. Začiatkom decembra má vystúpiť aj pred anglickou kráľovnou Alžbetou II.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu