Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Kristinina hokejová hymna: Medzinárodný trapas?!

Kristina naspievala hokejovú hymnu. Zobraziť galériu (4)
Kristina naspievala hokejovú hymnu.

BRATISLAVA – Majstrovstvá sveta v hokeji sa blížia! Keďže Slovensko je usporiadateľskou krajinou, musela vzniknúť aj oficiálna hymna šampionátu. Tú naspievala Kristina, ktorá nás reprezentovala aj na Eurovízii 2010. Ukážka skladby, čo sa objavila na internete, má však tisícky odporcov!

Bude blamáž?! Koncom apríla u nás odštartujú Majstrovstvá sveta v ľadovom hokeji. V súvislosti s pripravovaným šampionátom vznikla aj oficiálna hymna, ktorá by mala mať svoju premiéru už zajtra. Na youtube sa však už k tejto téme objavila krátka ukážka od speváčky Kristiny s názvom Hej, Slovensko.

A tá spustila riadnu vlnu odporu a kritiky. „Ďalší trapas pred celým svetom,“ znie najopakovanejší komentár na adresu piesne. Ľudia jej najčastejšie vyčítajú, že je akási nemastná-neslaná a neveria, že by sa mohla ujať rovnako, ako kedysi Nech Bože dá.

Na sociálnej sieti Facebook už dokonca vznikla aj „Petícia proti novej hokejovej hymne od Kristíny Pelákovej“, ktorá má vyše 17 tisíc členov. Na youtube zas len 80 ľudí hlasovalo, že sa im táto skladba páči. Odporcov sú pritom tisícky.

Zisťovali sme preto, či naozaj ide o oficiálny song majstrovstiev. Ako sme sa dozvedeli, mnohí odborníci neveria, že by sa pod tento výtvor Kristinin tím naozaj podpísal. Skôr podozrievajú rádio, ktoré je partnerom majstrovstiev, že nahovorilo speváčku, aby naspievala takúto "negatívnu" kampaň na hymnu.

Naše informácie nakoniec potvrdil aj autor väčšiny Kristininich piesní. „Premiéra oficiálnej hymny bude zajtra. To, čo koluje po internete, nie je pravá verzia,“ tvrdí Martin Kavulič. Ako sme vypátrali, oficiálna skladba je v angličtine. Hej, Slovensko malo zrejme len vyvolať živý záujem a rozprúdiť diskusiu na túto tému. Snáď nás zajtra predstavená pieseň bude reprezentovať dôstojnejšie.

Ktorú skladbu by ste si zvolili vy za oficiálnu hymnu? Vypočujte si piesne a zahlasujte v ankete pod článkom!

VIDEO: Kristina - Hej, Slovensko

 

VIDEO: Neoficiálna hymna Za náš tím od AMO.

VIDEO: Hymna slovenského hokejového tímu Nech Bože dá.

 



Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu