Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Sklamaná Kristina: Eurovízia dostala STOP!

Hudobníci prišli o veľkú príležitosť. Zobraziť galériu (8)
Hudobníci prišli o veľkú príležitosť.

BRATISLAVA – Slovenskí hudobníci majú hlavu v smútku! Topky.sk zistili, že po dvoch úspešných ročníkoch Eurovízie sa verejnoprávna televízia rozhodla škrtnúť pesničkovú súťaž z programovej štruktúry. Osvedčení, ale aj menej známi interpreti tak strácajú obrovskú možnosť presadiť sa.

Po dvoch rokoch koniec?! Keď sa koncom roka 2008 začalo hovoriť o tom, že sa Slovensko po jedenásťročnej odmlke opäť zapojí do medzinárodnej súťaže Eurovision Song Contest, spôsobilo to v hudobníckych kruhoch veľký rozruch. Záujem o účasť v šou neopadol ani počas minulého ročníka. Najnovšie má však Eurovízia na Slovensku znovu nútenú prestávku!

Naše informácie nám potvrdili aj v Slovenskej televízii. „S ľútosťou oznamujeme, že po zvážení všetkých okolností a reálnych možností sa nezúčastníme pesničkovej súťaže Eurovision Song Contest 2011. Pevne veríme, že sa do tejto súťaže vrátime v roku 2012,“ povedal PR manažér Jednotky Martin Kontúr.

Víťazkou minulého ročníka sa stala speváčka Kristina. Tej sa s piesňou Horehronie začalo dariť natoľko, že v hudobnej ankete Slávik 2010 získala rovno dve ocenenia. Priznáva, že „eurovízny“ úspech v tom zohral svoju úlohu, skladba Horehronie sa v súčasnosti hráva aj za hranicami. „Je to skúsenosť na celý život, nedá sa to vôbec opísať,“ okomentovala svoju účasť v pesničkovej súťaži tmavovláska, ktorá sa tiež naučila viac si veriť. Našu krajinu reprezentovala na Eurosongu v nórskom Osle.

Na margo toho, že na Slovensku dostala Eurovízia červenú, brunetka poznamenala: „Je to na škodu. V domácej časti súťaže to bola pre mnohých neznámych spevákov prakticky jediná možnosť, ako sa predstaviť a zasúťažiť si.“ A Kristina zrejme nie je jediná, kto sa tohto názoru pridržiava. V minulých ročníkoch mali totiž o Eurovíziu záujem nielen neznámi umelci, ale aj držitelia rôznych ocenení a skúsení speváci.



Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu