Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

To musíte počuť: Slováci majú novú olympijskú hymnu!

Skupina Mukatado naspievala oficiálnu olympijskú hymnu našich reprezentantov. Zobraziť galériu (7)
Skupina Mukatado naspievala oficiálnu olympijskú hymnu našich reprezentantov.

BRATISLAVA - Vyburcuje ich k lepším výsledkom? V júli odštartujú v Londýne Letné olympijské hry, kde nebudú chýbať ani slovenskí športovci. Tí sa budú môcť pred výkonmi nabudiť aj pospevovaním oficiálnej hymny, ktorá pri tejto príležitosti vznikla. Vytvorili ju hudobníci z kapely Mukatado. Skupina sa zviditeľnila najmä vďaka slovenskej Eurovízii, kde účinkovali v roku 2009. Vypočujte si túto pieseň a vyjadrite svoj názor na ňu.

Slovenskí športovci, ktorí budú v júli bojovať o medaily na Letných olympijských hrách v Londýne, majú svoju oficiálnu hymnu. Skladbu s názvom Všetko sa dá nahrala skupina Mukatado, známa najmä z národných kôl Eurosongu. Hudbu a text zložila tiež táto kapela, konkrétne Janka Kozáková a Peter Dobrík.

„Keď nás s touto ponukou oslovil Slovenský olympijský výbor, potešila som sa. Bola to pre nás výzva, zároveň som však pred ňou mala aj rešpekt,“ prezradila nám speváčka. Ako poznamenala, snažili sa, aby pieseň športovcov vyburcovala k dobrým výkonom. „Tešíme sa na reakcie,” dodala s tým, že ku skladbe plánujú nakrútiť aj videoklip.

V tejto súvislosti sa nedá nespomenúť, aký ohlas v minulosti vyvolala oficiálna hokejová hymna v podaní Kristíny Kristiny Pelákovej. Tá v roku 2011 naspievala pesničku k šampionátu, ktorý sa konal práve u nás - na Slovensku. Na verejnosť sa dostal najprv úryvok, ktorý vyvolal vlnu nevôle. Oficiálna skladba znela nakoniec inak, ale fanúšikovia aj nad ňou ohŕňali nos. Ktovie, aký osud stihne Mukatado. Čo si myslíte vy? Vyjadrite svoj názor v ankete pod článkom.

VIDEO: Vypočujte si našu oficiálnu hymnu pre LOH v Londýne. Skupina Mukatado ju predstavila počas prehliadky, na ktorej boli odprezentované športové outfity pre slovenskú reprezentáciu. 

Mukatado

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu