Streda15. máj 2024, meniny má Žofia, Sofia, zajtra Svetozár

Hrudník Catherine Zeta Jones ozdobil princ Charles!

Catherine Zeta-Jones s ocenením Zobraziť galériu (6)
Catherine Zeta-Jones s ocenením

LONDÝN - Princ Charles udelil hollywoodskej herečke Catherine Zeta-Jones nižší Rad britského impéria CBE. Waleskú hviezdu sprevádzal na slávnostnej ceremónii v Buckinghamskom paláci jej manžel, americký herec Michael Douglas, a ich deti Dylan a Carys.

Štyridsaťjedenročnú oscarovú herečku ocenili za službu filmovému priemyslu a charitatívnu činnosť. Rad jej na hrudník pripínal princ Charles. O udelení ocenenia ju informovali vlani v júni pri príležitosti oficiálnej oslavy narodenín britskej kráľovnej Alžbety II. "Som týmto ocenením úplne nadšená. Ako britská osoba sa cítim nesmierne hrdá," reagovala vtedy Zeta-Jones, ktorá v roku 2003 získala Oscara za vedľajšiu úlohu v muzikáli Chicago (2002). Herečka je známa aj zo snímok Traffic - Nadvláda gangov (2000), Dannyho dvanástka (2004) alebo Legenda o Zorrovi (2005).

Britská kráľovná udeľuje Rady britského impéria dva razy do roka - na Nový rok a pri príležitosti oficiálnej oslavy svojich narodenín v júni. Ocenených vyberajú komisie zložené zo štátnych úradníkov z nominácií, o ktorých rozhoduje vláda a verejnosť. Najvyšším ocenením je rytiersky rad, nasledujú CBE, OBE a MBE. Ocenení rytierskym radom môžu používať tituly Sir a Dame. Ostatní nemajú žiaden titul, no môžu si pred alebo za menom písať označenie CBE, OBE alebo MBE. Je zvykom, že približne tri štvrtiny ocenení putujú do rúk ľudí, ktorí nežijú v žiare reflektorov.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu