Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Manželka Pomajbu už prekonala exotickú horúčku dengue

Pomajbova manželka Petra je z najhoršieho vonku a na chorobu chce čo najskôr zabudnúť. Zobraziť galériu (4)
Pomajbova manželka Petra je z najhoršieho vonku a na chorobu chce čo najskôr zabudnúť.

BRATISLAVA - Známemu hercovi a protagonistovi populárnej zábavnej relácie S.O.S. Romanovi Pomajbovi (36) spadol kameň zo srdca. Jeho 27-ročná manželka Petra je opäť zdravá. Mladá žena si nedávno priviezla zo svadobnej cesty v Austrálii z ostrova Samoa nepríjemnú exotickú chorobu - horúčku dengue a niekoľko týždňov nevládne ležala so štyridsaťstupňovými horúčkami!

"Sme radi, že je to konečne za nami. Veľmi som sa o Peťku bál, ale našťastie je z toho vonku. Už nastúpila aj do práce," teší sa z vyliečenia svojej milovanej manželky sympatický Roman. Bezstarostné dni plné slnka a dobrej nálady, ktoré si pred dvomi mesiacmi užívali na svadobnej ceste v Austrálii, po príchode do Prahy vystriedali chvíle plné strachu a utrpenia. Malátnosť a vysoké horúčky lomcovali Petriným telom a ona musela ísť do nemocnice. Niekoľko týždňov bola hospitalizovaná na oddelení cudzokrajných chorôb na pražskej Bulovke, kde absolvovala rôzne vyšetrenia. Tie potvrdili diagnózu denguefever, čiže horúčku dengue. Tá má podobné príznaky ako chrípka a prenáša ju komár vyskytujúci sa len na ostrove Samoa. A práve tam mladomanželia Pomajbovci trávili medové týždne.

Proti nebezpečnej horúčke dengue zatiaľ nie je liek. "V krajných prípadoch môže osoba s touto diagnózou aj zomrieť," povedala Ľudmila Šišková z oddelenia cudzokrajných chorôb Fakultnej nemocnice s poliklinikou v Bratislave. Sympatická Petra mala teda šťastie v nešťastí. Zdravá a usmiata sa v utorok vrátila do pražskej redakcie časopisu o bývaní, kde pracuje ako grafička. "Našťastie je to už za nami a chceme na to čo najskôr zabudnúť," dodáva šťastný Pomajbo.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu