Sobota25. máj 2024, meniny má Urban, zajtra Dušan

Manželka Romana Pomajba trpí exotickou chorobou

Roman Pomajbo Zobraziť galériu (4)
Roman Pomajbo

BRATISLAVA - Mala to byť dovolenka snov... Mesačná svadobná cesta do Austrálie sa však pre populárneho zabávača Romana Pomajba (36) a jeho manželku Petru (27) skončila pohromou. Po návrate od protinožcov museli mladú ženu hospitalizovať na oddelení cudzokrajných chorôb v Prahe!

Mala vysoké horúčky, bola malátna a unavená. Pravdepodobne je nakazená nevyliečiteľným vírusom, tzv. horúčkou dengue. Čo to pre sympatickú grafičku znamená? A ako sa s nečakaným a vážnym ochorením manželky vyrovnáva známy protagonista estévečkarskej zábavnej relácie S.O.S.?

Roman Pomajbo už desať dní od návratu z Austrálie žije v napätí a strachu. Jeho manželka od pondelka leží v pražskej nemocnici a denne sa podrobuje množstvu lekárskych vyšetrení a testov. „ Už po príchode domov sa Peťka sťažovala na bolesť hlavy a malátnosť, no mysleli sme si, že je to následok dlhej cesty,“ spomína Roman. Vážne to začalo byť pred pár dňami, keď jej horúčky neklesali pod štyridsať stupňov. Mladomanželia si užívali medové týždne na ostrove Samoa, kde sa vyskytuje zvláštny druh komára, ktorý štípe iba cez deň a prenáša zatiaľ neprebádaný vírus. Odborníci ho nazývajú dengue fever (horúčka dengue), ktorý spôsobuje vysoké horúčky, malátnosť a celkovú nevládnosť. Proti tomuto ochoreniu zatiaľ nie je vyvinutý žiadny liek.

 „Bojíme sa, že sa Peťka nakazila práve ním,“ vyjadruje svoje obavy Pomajbo. Jeho strach o manželkino zdravie umocňuje i ďalší fakt. Spolu s nimi totiž trávili dovolenku na spomínanom ostrove aj ich priatelia: „Kamarátovej manželke sa po návrate z Austrálie horúčka dengue potvrdila. Našťastie len slabšieho stupňa. Poležala si pár dní v posteli a liečila sa antibiotikami,“ prízvukuje zabávač. Petrinu krv včera poslali na laboratórne vyšetrenia, ktoré by mali v najbližších dňoch potvrdiť, či nebezpečný vírus napadol aj jej organizmus. Nešťastnému Romanovi zasiela povzbudzujúce esemesky aj ona. „Som statočná a držím sa,“ napísala mu včera. „Veľmi sa o Peťku bojím, ale dúfam, že táto nočná mora sa už čoskoro skončí a všetko bude opäť dobré,“ nádeja sa Roman.


Čo je horúčka dengue?
„Je to vírusové ochorenie, ktoré sa prenáša bodnutím hmyzom. Neprenáša sa z človeka na človeka. Prejavuje sa podobne ako iné druhy chrípky, malátnosťou, horúčkami a svalovou únavou. Priebeh choroby môže byť ľahký, ale aj veľmi ťažký. V krajnom prípade môže končiť i smrťou,“ hovorí MUDr. Ľudmila Šišková z oddelenia cudzokrajných chorôb Fakultnej nemocnice s poliklinikou v Bratislave.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu