Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Fialová po útoku v Moskve: Vo vlasoch cudzí mozog!

Zuzana Fialová Zobraziť galériu (18)
Zuzana Fialová

BRATISLAVA/MOSKVA – Slovenská herečka Zuzana Fialová (36) včera prežila teroristický útok na ruskom letisku. Zatiaľ čo ona vyviazla so stredne ťažkými zraneniami, kolegovi Ľubošovi Kostelnému a jeho sestre Alexandre Donevovej sa nič vážnejšie nestalo. Ako dvojica prezradila, bezprostredne po výbuchu nastalo doslova peklo.

Serveru aktuálne.sk sa podarilo získať vyjadrenie od sestry herca Ľuboša Kostelného. Alexandra Doneva opísala priebeh dramatických udalostí a tiež to, čo im predchádzalo. Ako povedala, nebyť niektorých vecí, ktoré ich na letisku zdržali, mohlo všetko dopadnúť úplne inak.

„Kúpili sme si zmrzlinu a chceli sme si priamo na letisku vybrať z bankomatu ruble,“ spomína. „Niekto len zrazu zakričal: ´Všetci zomriete!´ Nevenovali sme tomu až takú pozornosť. Až neskôr nám došlo, že to bol bezprostredný signál k útoku,“ opisuje situáciu. Samovrah vraj nestál viac ako päť metrov od nich.

Ako ďalej píše spomínaný server, výbuch a tlaková vlna zvalili všetkých troch na zem. Po dlhšom tichu nastal nárek a kvílenie ľudí zasiahnutých črepinami z bomby. Trojicu Slovákov vraj zachránilo od smrti len to, že sa medzi nimi a útočníkom nachádzali ďalší ľudia. Explózia zranila najmä herečku.

Zuzana mala celú vetrovku premáčanú od krvi. „Bola v šoku. Keď som videla, že má v hlave kusy tela a mozgu jednej z obetí, vytrhla som jej to aj s niekoľkými vlasmi. Vôbec nevnímala bolesť. Chcela som, aby sa jej stav ešte nezhoršil, keď si v šoku uvedomí, čo má na hlave,“ povedala pre aktuálne.sk Alexandra. Zuzana mala zranenú nohu, pravý bok a ucho. Dnes by mala podstúpiť operáciu. Lekári jej z tela vyberú kusy šrapnelov z bomby, po zákroku by sa mala liečiť približne desať dní.

Krátko po atentáte sa podarilo českému denníku Blesk spojiť s Fialovou. „Vôbec neviem, čo sa so mnou deje, práve ma zašívajú na sále. Nie je to so mnou ale také hrozné. Ostatní na tom boli a sú horšie. Som rada za to, ako som dopadla,“ vyjadrila sa Zuzana.

Ľuboš Kostelný skončil so zranenou nohou. Jeho sestra mala obrovské šťastie a nič sa jej nestalo. Záchranári dorazili na miesto nešťastia až po neuveriteľne dlhom čase - hodine. „Vraj boli v Moskve zápchy a skôr sa nedalo,“ dodala Alexandra.

Podľa posledných informácií mohla útok na medzinárodné letisko spáchať žena. Moskovské tajné služby z útoku upodozrievajú takzvané čierne vdovy. Ide o manželky zabitých kaukazských povstalcov. Správy o tom, že približne 5 kilogramov TNT mohla odpáliť jedna z nich, povedali vyšetrovateľom svedkovia tragédie. Do týchto chvíľ si útok vyžiadal 35 obetí. Viac ako 130 ľudí bolo zranených.

Viac o krvavom útoku v Moskve:

Fialová má stredne ťažké zranenia: Ďalší osud v rukách lekárov!
Fialová prežila teroristický útok: Takýto je rozsah jej zranení!
Fialová je stále hospitalizovaná!
Na mieste výbuchu bolo minimálne päť Slovákov
VIDEO Pri výbuchu na moskovskom letisku 35 mŕtvych, medzi zranenými herečka Fialová!
Za atentát môže ochranka, ale na Kaukaze sú zástupy samovrahov
Bombu na letisku údajne odpálilo dievča v čiernom
FOTO Svedkovia z letiska: Panika, dym a nárek zranených

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu