Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Fialová prežila teroristický útok: Takýto je rozsah jej zranení!

Zuzana Fialová Zobraziť galériu (6)
Zuzana Fialová

BRATISLAVA/MOSKVA - V zlom čase na zlom mieste! Zuzana Fialová (36) včera odcestovala do Moskvy, kde mala naplánovaný týždňový výlet. Ten sa však zmenil na drámu krátko po pristátí na ruskom letisku. Atentátnik tam odpálil nálož. Výbuch zasiahol aj slovenskú herečku.

Pravdepodobne samovražedný atentátnik včera odpálil bombu na moskovskom medzinárodnom letisku Domodedovo. V tom čase sa tam nachádzala aj herečka Zuzana Fialová. Do ruského hlavného mesta sa vybrala s kolegom Ľubošom Kostelným, s ktorým mali naplánovanú prehliadku divadiel.

Pre sme.sk sa herečkin partner Peter Matulik vyjadril, že ide len o ľahké zranenia. Topky.sk zistili, s čím presne má herečka problémy. Podľa dostupných informácií má Zuzana zranené ucho. To jej museli zašívať. Šrapnel vraj zasiahol aj rebro. Fialová je však mimo ohrozenia života, leží v nemocnici na jednotke intenzívnej starostlivosti.

Ako sa pre portál pravda.sk vyjadril herec Ľuboš Kostelný, on vyviazol bez zranení: „Mne sa, našťastie, nič nestalo. Hoci sa odpálil len kúsok od nás. Oberali sme zo seba zvyšky ľudských tiel. Iba zázrakom sme v poriadku.  

Po zverejnení správy o krvavom incidente a zraneniach herečky Zuzany Fialovej začali na jej facebookovom profile pribúdať podporné správy od jej blízkych. „Určite bude v poriadku, ona sa tak ľahko nedá,“ napísala jej kamarátka. Aj spisovateľka a zároveň glosátorka Eva Evita Urbaníková jej drží palce. „Opatruj sa," odkázala.

Podľa zdrojov z ruského ministerstva zdravotníctva úrady evidujú 35 mŕtvych a okolo 130 zranených. Tamojšie médiá uvádzajú, že výbuch nastal v pondelok o 16.32 miestneho času (14.32 SEČ) v priestoroch, kde cestujúci po prílete čakajú na svoju batožinu. Podľa predbežných informácií odpálil výbušné zariadenie so silou okolo päť kilogramov TNT naplnené kovovými prieraznými článkami samovražedný terorista, ktorý sa nachádzal v dave ľudí. Ruskí vyšetrovatelia už oznámili, že našli hlavu "arabského výzoru".

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu