Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

Hasičom šéfuje 43 rokov

Miroslav Panáček šéfuje dobrovoľným hasičom už 43 rokov. Zobraziť galériu (6)
Miroslav Panáček šéfuje dobrovoľným hasičom už 43 rokov.

SVINNÁ - Dlhé hodiny vie o svojom koníčku rozprávať Miroslav Panáček (68) zo Svinnej pri Trenčíne. Dobrovoľným hasičom v obci šéfuje už neuveriteľných 43 rokov! Svojím zanieteným rozprávaním o poslaní hasiča navyše „nakazil“ množstvo obyvateľov Svinnej. V dedinke s asi 1 500 obyvateľmi je až 146 ľudí členmi tamojšieho dobrovoľného hasičského zboru.

M. Panáček tvrdí, že na hasičstve ho vždy zaujímali autá. „Páčili sa mi cisterny a striekačky, tak som sa tomu upísal,“ usmieva sa dôchodca. Vyučený strojný zámočník pôsobil ako dobrovoľný hasič popri svojej práci. Zamestnávatelia museli tolerovať, že keď sa niekde rozhorelo, M. Panáček vzal nohy na plecia a utekal hasiť. K svojmu koníčku pritiahol aj členov rodiny. Hasí jeho dcéra aj dvaja vnuci. „Aj ja patrím k hasičom,“ smeje sa manželka Anna (68), ktorá funguje ako blesková spojka. Keď horí, má za úlohu zohnať manžela a ostatných hasičov.

Priznáva však, že s mužom mali pre jeho „hobby“ už neraz tichú domácnosť. „Chcela som, aby s tým aspoň na staré kolená skončil, ale on o tom nechce ani počuť,“ krúti hlavou pani Anna. M. Panáček chce zostať hasičom pokiaľ to pôjde. „Už to nejako doklepem,“ tvrdí. Aj vďaka nemu sa obec stala známou špičkovým hasičským zborom, ktorý tu funguje vyše 120 rokov. Hasiči zo Svinnej roky porážajú na súťažiach súperov aj z väčších obcí.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu