Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Rekordné pätorčatá z Košíc darček zjedli

Cindy a Ťapík tortou nepohrdli Zobraziť galériu (3)
Cindy a Ťapík tortou nepohrdli (Zdroj: SITA)

KOŠICE - Narodeninovú tortu pripravila košická ZOO pre medvedie pätorčatá, ktoré sa preslávili aj zápisom do Guinnessovej knihy rekordov. Tortu dostali dnes, v predvečer deviatych narodenín.

Ako prezradili ošetrovatelia, torta pre medvede v tvare pyramídy sa skladala z piškótové cesta a rôznych druhov ovocia a zeleniny. Ochutnať tortu prišla medvedica Cindy a maco Ťapík a pustili sa do nej s veľkou chuťou. Ako vysvetlil riaditeľ košickej ZOO Erich Kočner, ostatné medvede sa uložili na zimný spánok a nechceli ich budiť.

Medvedie pätorčatá deviate narodeniny neoslavovali spolu. „Dvaja súrodenci Bubu a Dazzle vlani našli nový domov v luxusnom chovnom zariadení na Ranči Větrovy pri českom Tábore. Medvede dospeli a zmohutneli. Je šťastím, že im košická ZOO dokázala nájsť kvalitnejšie podmienky pre život. Dostali sa do súkromnej záhrady, ktorá ašpiruje na členstvo v Únii českých a slovenských zoologických záhrad,“ uviedol Kočner.

Zakladateľmi medvedieho rodu v košickej ZOO sa stali Maťa a Kubo. Najskôr priviedli na svet dvoch bratov Ivana a Žaba. O štyri roky neskôr k nim pribudli pätorčatá, ktoré boli zapísané aj do Guinessovej knihy rekordov - Mišo, Ťapík, Cindy, Bubu a Dazzle. Ide totiž o unikát, aby medvedica vrhla pätorčatá a navyše, aby všetky prežili. Košickým ošetrovateľom sa ich podarilo vypiplať všetky.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu