Nedeľa12. máj 2024, meniny má Pankrác, zajtra Servác

Dievča napadol žralok, odvážlivec ho odtiahol za plutvu

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

PERTH - Odvážnemu mužovi zrejme podľa austrálskych záchranárov vďačí za život Elys Frankcomová (19), ktorú v sobotu pri brehoch v blízkosti západoaustralského Perthu napadol žralok.

Na pomoc jej pribehol jeden zo skupiny plavcov, s ktorými sa dievča potápalo za delfínmi. Schmatol asi trojmetrového dravca za chvostovú plutvu a ťahal za ňu, kým žralok svoju obeť nepustil. Podľa agentúry AFP to dnes povedal záchranár, ktorého zavolali k prípadu.

Dievča potom muž vytiahol na hladinu a prepravil k lodi, odkiaľ sa predtým na voľné more vydali.

Ako s odvolaním sa na hovorcu austrálskeho ministerstva rybolovu napísala agentúra AP, Austrálčanku zrejme napadol žralok biely alebo obrovský a pohrýzol ju do boku a zadku. Dievča je po operácii a jeho stav je stabilizovaný.

Podľa médií záchranca odmietol s novinármi po návrate do prístavu hovoriť. "Jediná vec, na ktorej záleží, je, aby tá dievčina bola v poriadku," povedal podľa AFP.

Napadnutie človeka žralokom, ktoré končí smrťou obete, je pri austrálskych brehoch pomerne zriedkavé, napísala AFP. Za posledných 50 rokov tu majú žraloky na svedomí 53 ľudských životov.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu