Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Babička vyhrala nad žralokom, dala mu do nosa

ilustračné foto
ilustračné foto

SYDNEY - Odvážna austrálska babička (60) zvíťazila nad jeden a pol metrovým žralokom. Napadol ju počas potápania a odhryzol časť tela.

Všetko sa stalo pri ostrovoch Whitsunday Islands v austrálskom štáte Queensland. Srdnatá seniorka po krvavom útoku predátora neprepadla panike. Presne mierenými ranami do papule predátora zahnala. Napriek tomu utrpela vážne zranenia nôh. Po boji so žralokom ju previezli do nemocnice, lebo stratila veľa krvi.

Hrdinka Paddy Trumbullová dokonca v nemocnici Mackay Base Hospital pred novinármi žartovala, že má teraz na novo vymodelované pozadie, čo je vlastne pozitívne. O udalosti povedala, že na more vyrazila s manželom a ďalšími potápačmi na prenajatej lodi. Pri potápaní zrazu ucítila obrovské šklbnutie a hneď vraj vedela, čo sa deje. Otočila sa a skutočne uvidela žraloka.

"Povedala som si, tento žralok ma nedostane a začala som ho byť po ňufáku znovu a znovu a stále. Potom ma stiahol pod vodu, ale nie veľmi hlboko, pretože som ho začala kopať do krku," popísala svoj boj o život. Vedela, že jej dravec odhryzol kus mäsa, pretože okolo seba všade videla krv, ale žiadnu bolesť v tom okamžiku necítila.

Potom ju priatelia vytiahli na palubu lode a poskytli prvú pomoc. Vrtuľník vyčerpanú ženu previezol do nemocnice, kde ju okamžite operovali. "Podľa našich odhadov stratila asi 40 percent krvi, takže sme jej túto životodarnú tekutinu museli čo najskôr doplniť," oznámil chirurg Mark Flanagan.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu