Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Surfista prežil dva útoky žraloka ľudožravého

Ilustračné foto
Ilustračné foto

CANBERRA - Útok žraloka bieleho prežil v nedeľu austrálsky surfer pri západnom pobreží Austrálie. Oznámila to dnes agentúra AP a zahraničné servery s odvolaním sa na miestne médiá. Surfistove zranenia sú vážne, ale nie je vraj ohrozený na živote. Uviedol to podľa serveru surfinglife.com.au hovorca nemocnice, kde je muž teraz hospitalizovaný.

Michael Bedford (40) bol v čase napadnutia asi 150 metrov od pobrežia. "... Toho žraloka som naozaj nevidel. Zazrel som len gejzír vody a hneď som vedel, čo sa stalo. Michael žraloka zbadal až keď bol asi 20 metrov od neho. (Žralok) mieril priamo k nemu," uviedol Bedfordov kamarát Lee Cummuskey v interview pre The West Australian News. Dodal, že žralok zaútočil celkom dvakrát, Bedfordovi sa však podarilo udržať sa na surfe a dostať sa z dosahu žraločích zubov.

Na pomoc mu vzápätí ponáhľal Cummuskey aj skupina rybárov. Bedford utrpel hlboké poranenia na pravej nohe a musel byť prevezený do nemocnice. Teraz je podľa hovorcu nemocnice v stabilizovanom stave. Bedford zazrel žraloka len krátko, ale domnieva sa, že patril k druhu žraloka ľudožravého.

Žralok ľudožravý, nazývaný tiež žralok biely alebo biela smrť, patrí medzi najobávanejšie morské živočíchy. Dáva prednosť vodám miernych zemepisných šírok a čas trávi väčšinou samotárskym životom na otvorenom mori. Spoľahlivým poznávacím znamením tohto druhu je vysoká trojuholníková chrbtová plutva a silný polmesiacový chvost.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu