Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Nespokojní turisti: Nikto nám nepovedal, že v mori budú ryby

Ilustračné foto
Ilustračné foto

SYDNEY - Zdá sa, že ľudia sú kedykoľvek pripravení sťažovať si na čokoľvek - a turisti obzvlášť, ak sa teda dá súdiť podľa správ cestovných kancelárií. Austrálsky cestovateľský web travel.com.au s ich pomocou zostavil prehľad tých najkurióznejších sťažností, ktoré dnes cituje spravodajský server news.com.au.

Nechýbajú medzi nimi ani ponosy, že v Sydney poskakuje málo klokanov, že v Európe je v lete moc turistov a málo ľudí hovoriacich anglicky.

Ďalší z turistov boli rozčarovaní zo skutočnosti, že v Japonsku bola v zime príliš veľká zima na lyžovanie a naopak v Singapure je príliš horúco a nie je tam dosť čerstvého vzduchu. Ďalší cestovateľ bol podráždený, že okolo neho na Fidži bolo príliš veľa detí - hoci tam cestoval v čase školských prázdnin a sám mal so sebou svoje malé potomstvo.

Značné sklamanie a hnev dala najavo aj turistka, ktorá po návrate z Číny zistila, že jej "originálna kabelka Gucci" kúpená za dvadsať dolárov (16 eur) je kupodivu falzifikát. A rozmaznaných turistov neuspokojili ani slávne grécke pláže, kde je podľa sťažovateľov "málo piesku a veľa kameňov".

Niektoré sťažnosti sú pomerne prekvapivé. Kto by si sťažoval, že sedadlo v lietadle je príliš pohodlné? Teda okrem cestujúceho v lietadle jednej blízkovýchodnej leteckej spoločnosti, ktorý zaspal, hoci chcel po celú dobu letu zostať hore.

Podobný zoznam zábavných sťažností v minulom roku zverejnili aj britskí cestovní agenti. K najbizarnejším záznamom patrila sťažnosť, že na pláži bolo príliš veľa piesku a že v mori plávala ryba. "Nikto nám nepovedal, že v mori budú ryby. Deti boli v šoku," napísal sťažujúci si turista. Medzi ďalšími sťažnosťami sa objavilo, že "v Španielsku je mnoho Španielov" a "v indických reštauráciach veľa kari".

Turistické podivnosti ale sťažnosťami nekončia. Austrálske hotely majú súpisku najpodivnejších žiadostí, akými ich ich hostia občas zahŕňajú - jeden z turistov si napríklad želal, aby hotelový recepčný zariadil, aby prestalo pršať. Ďalšiemu naopak vadil slnečný svit v izbe a prinútil zamestnancov hotela prelepiť mu okná tmavou lepiacou páskou. Iný si nechal niekoľkokrát vymeniť izbu, pretože "klimatizácia vydáva divný zvuk" - len aby nakoniec zistil, že jeho pôvodcom je elektrická zubná kefka, ktorý sa mu samovoľne zapla.

A do kolónky čistých kuriozít potom patria tieto žiadosti hostí, ako: či by si smeli od hotelového zamestnanca vypožičať topánky, či by ich nemohol odviezť autom do obchodu alebo či by sa nechcel oženiť s ich dcérou.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu