Nedeľa19. máj 2024, meniny má Gertrúda, zajtra Bernard

Matku odmietli odpojiť od prístrojov, neskôr sa prebrala!

Ilustračné foto
Ilustračné foto

PARÍŽ - Francúzka (60) vyhlásená za "veľmi isto klinicky mŕtvu" sa po 14 hodinách prebudila k životu v nemocnici v Bordeaux. Tam ju previezli na naliehanie synov, ktorí odmietali jej odpojenie od prístrojov udržiavajúcich ju pri živote. Informuje o tom agentúra AFP.

Žena, ktorá sa lieči na rakovinu, skolabovala na poliklinike na predmestí Bordeaux po injekcii predchádzajúcej chemoterapii. Ošetrujúci lekár ju priviedol k životu, ale po porade s kolegami zavolal jej synom, že ich matka, medzitým napojená na umelé dýchanie, je "veľmi isto klinicky mŕtva". Bola potom prevezená do univerzitnej nemocnice, kde sa zistilo, že nejde o mozgovú smrť, a po štrnástich hodinách sa prebudila.

"Je to svojím spôsobom zázrak," povedal riaditeľ nemocnice Yves Noël. Podľa neho sa ošetrujúci lekár dopustil "chyby v komunikácii", ale nie chyby lekárskej, pretože pacientke zachránil život.

"Moji synovia mi vysvetlili, že ma poliklinika chcela odpojiť od prístrojov, ale pretože to odmietali, bola som prevezená do univerzitnej nemocnice," povedala žena AFP. "Ešte si úplne neuvedomujem, čo sa stalo, ale myslím, že najviac šokovaní boli moji traja synovia."

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu