Nedeľa19. máj 2024, meniny má Gertrúda, zajtra Bernard

Kvôli dýchaniu vlasových odstrižkov prišla takmer o nos

Edwina Phillipson po operácii
Edwina Phillipson po operácii

NORTHUMBERLAND - Kaderníčka z anglického Northumberlandu bola zhrozená, keď po desaťročiach dýchania vlasových odstrižkov takmer prišla o nos. Edwina Phillipson (51) hovorí, že drobné časti vlasov sa jej usadili v nose. To malo za následok infekciu, ktorá nakoniec spôsobila dieru v nosnej prepážke.

Problémy pani Phillipsonovej začali pred 12 rokmi. Jej nos bol podráždený od chĺpkov vo vzduchu na pracovisku. Škrabanie v oblasti problém iba zhoršil. Vytvorila sa otvorená rana a infekcia, ktorá potom pritiahla ešte viac chlpov. "Bol to začarovaný kruh. Skončilo to vo fáze, že som mala dieru, ktorá išla priamo cez prepážku," hovorí Edwina.

Popritom nastúpili ťažkosti s nosovými dutinami, bolesti hlavy či ťažkosti s dýchaním. "Keď som išla k lekárovi, povedali mi, že mám len dve možností - zavesiť moje nožnice na kliniec alebo nosiť chirurgickú masku."

Pred štrnástimi dňami sa pani Phillipsonová podrobila operácii. "Čo museli urobiť, aby opravili dieru bolo, že zobrali chrupavku z môjho pravého ucha a vložili do nosa. Nemala som na výber, pretože nakoniec by sa diera zväčšila a moja prepážka by mohla odpadnúť."

Edwina teraz nosí masku, aby ochránila operovaný nos a varovala ostatných kaderníkov pred nebezpečenstvom: "Je to ako s rizikom pri fajčení, každý si myslí, že jemu sa to nemôže stať."

Podľa Phillipsonovej robia chybu aj zamestnávatelia: "Pracujem teraz pre seba, takže môžem nosiť masku. Ale v minulosti, keď som sa opýtala zamestnávateľov, či by som mohla masku nosiť, povedali že nie, pretože to nevyzerá dobre."

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu