Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Znalci ocenia Pilsner Urquell z tanku

Znalci ocenia tankové pivo Pilsner Urquell Zobraziť galériu (2)
Znalci ocenia tankové pivo Pilsner Urquell

„Vychutnajte si pohľad na čistú belosť, krémovú štruktúru peny a nechajte pivo jemne krúžiť v pohári, aby uvoľnilo časť svojej arómy. Doprajte si prvý dúšok piva, ale neprehltnite ho hneď. Nechajte pivo, aby sa dotklo každej časti vašich úst a kým ho neprehltnete, dýchajte nosom,“ to by vám odporučil každý skutočný znalec dobrého piva, aby ste si naplno vychutnali jeho chuť, a potom by pokračoval: „Chuť začína intenzívnou chuťou žateckého chmeľa, snúbiaceho sa so sladovou sladkosťou použitého sladu a vytvára harmóniu horkosti a krémovej plnosti.“

Takto charakteristická je chuť piva Pilsner Urquell od jeho vzniku v roku 1842 až dodnes. Skúste si aj vy vychutnať jeho výnimočnosť, keď si najbližšie dáte pohár svojej obľúbenej Plzne.

Zamysleli ste sa však už niekedy nad tým, prečo patrí práve Pilsner Urquell k najviac oceňovaným pivám? Unikátny proces výroby – tzv. spodné kvasenie, vybrané suroviny – jarný dvojradový jačmeň, vzácny žatecký chmeľ a mäkká voda z plzenskej panvy vedú k jedinečnému výsledku. Pivo Pilsner Urquell bolo prvým zlatým, iskrivo priezračným pivom, ktoré bolo kedy vyrobené a aj preto sa stalo zakladateľom celého pivného druhu. Pivo plzenského typu (Pilsner) totiž všade na svete predstavuje svetlý ležiak.

Každý milovník piva Pilsner Urquell sníva o tom, aby si aspoň raz v živote mohol vychutnať nepasterizované pivo priamo z tanku v ležiackej pivnici plzenského pivovaru. Väčšina spotrebiteľov však doteraz nemala príležitosť také pivo ochutnať. Značka Pilsner Urquell priniesla všetkým milovníkom kvalitného piva možnosť vychutnať si pivo, ktoré je podobné pivu z ležiackej pivnice pivovaru, a to vďaka jedinečnej technológii čapovania piva – tzv. pivným tankom, ktoré sú nainštalované v šiestich bratislavských prevádzkach.

„Tankové pivo je, zjednodušene povedané, pivo, ktoré sa čo najrýchlejším spôsobom dostane z ležiackej pivnice závodu k zákazníkovi. Toto pivo nikdy neprešlo cez stáčacie linky a nikdy nebolo v skladoch expedície. Pred plnením do cisterny sa len prefiltruje, aby získalo tú správnu iskru. Ide o najčerstvejšie pivo, aké môže Pilsner Urquell ponúknuť svojim fanúšikom mimo plzenského pivovaru,“ hovorí Václav Berka, starší obchodný sládok Plzenského Prazdroja. Pri tankovej technológii sa pivo nečapuje z klasických sudov, ale z moderných nerezových tankov s objemom 5 alebo 10 hl. Nepasterizované pivo dovezené z plzenského pivovaru v tepelne izolovanej cisterne sa stáča do nepriepustného sterilného vaku, ktorý je vo vnútri tanku. Tomuto systému sa odborne hovorí „bag-in-box“. Zlatý mok sa čapuje tlačením vzduchu na vak. „Vďaka tomu nepasterizované pivo neprichádza do styku s kyslíkom a zabraňuje sa tak jeho zvetrávaniu. To má pozitívny vplyv na jeho kvalitu a chuťovú trvanlivosť. Zároveň je takto tankové pivo optimálne sýtené, čo ešte viac umocňuje prirodzený charakter piva Pilsner Urquell a plnosť jeho chuti. Pivo je skrátka od začiatku do konca v ideálnych podmienkach, aké si len sládok dokáže predstaviť,“ dodáva Václav Berka.

V Českej republike sa pivo Pilsner Urquell čapuje z tankov v desiatkach reštaurácií a pivníc. Na Slovensku si môžete tento výnimočný pivný zážitok so značkou Pilsner Urquell dopriať hneď na šiestich miestach v Bratislave – v Prazdroji na Mostovej ulici a v Kolkovni v Eurovei v Starom meste, v Alfe na Jiráskovej ulici a Plzenskom Prazdroji na Blagoevovej ulici v Petržalke, v Hockey Clube na Ondavskej ulici v Ružinove a v reštaurácii Saratov na Saratovskej ulici v Dúbravke. Čoskoro sa plánuje otvorenie prevádzky aj v River Parku. Viac informácií o značke Pilsner Urquell a tankovej technológii nájdete na stránkach www.pilsner-urquell.sk.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu