Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Zdravá Päťka spustila prieskum stravovania detí

Prieskum zmapuje stravovacie návyky detí
Prieskum zmapuje stravovacie návyky detí

Cieľom celoslovenského prieskumu je zmapovať niektoré stravovacie zvyklosti a preferencie detí v školskom veku. Dotazníkový prieskum iniciuje v rámci zodpovedného podnikania a v spolupráci s odbornou garantkou MUDr. Alžbetou Béderovou z Regionálneho úradu verejného zdravotníctva v Bratislave, spoločnosť Ahold.

Jednoduchý dotazník, dostupný na webe www.zdrava5.sk, mapuje vzťah školákov k ovociu a zelenine a zároveň zisťuje nielen chuťové preferencie našich detí ale aj to, či dostávajú počas dňa, hlavne na raňajky a desiatu ovocie a/lebo zeleninu. Dotazník obsahuje desať jednoduchých otázok, je pripravený v elektronickej aj tlačenej forme a jeho vyplnenie si vyžaduje len niekoľko minút.

Zber dát trvá od 17. mája 2010 do 4. júna 2010 a na záver prieskumu spoločnosť Ahold spomedzi zapojených účastníkov prieskumu odmení poukážkami v hodnote 70 eur spolu dvadsať vyžrebovaných tried. Všetci zapojení žiaci zároveň získajú za účasť v prieskume malé darčeky.

Ahold dlhodobo investuje do osvetového programu Zdravá 5, ktorého poslaním je šíriť informácie o dôležitosti zdravej a pestrej stravy s dostatkom ovocia a zeleniny a prispievať tak k boju proti detskej obezite. Projekt Zdravá 5 je súčasťou globálneho programu Svetovej zdravotníckej organizácie a vychádza z odporúčaní odborníkov, podľa ktorých by hlavne deti mali jesť denne 5 porcií ovocia a/lebo zeleniny.

 

Viac informácií o prieskume a možnostiach získať ceny: www.zdrava5.sk/aktualne

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu