Pondelok13. máj 2024, meniny má Servác, zajtra Bonifác

Vymysleli elektronické slipy pre ľudí s inkontinenciou

ilustračné foto
ilustračné foto (Zdroj: Jupiterimages)

SYDNEY - Istá austrálska firma vyrobila elektronické plienkové nohavičky, ktoré v prípade úniku moču vysielajú varovný signál. Informoval o tom dnes server austrálskeho denníka The Daily Telegraph.

Výrobok s názvom SIMsystem, údajne prvý svojho druhu na svete, vyzerá ako bežne používané nohavičky s jednorázovou plienkou podobnou obvyklej inkontinenčnej vložke. Sú vybavené snímačom pripojeným k vyberateľnému prenášaču, ktorý bezdrôtovou sieťou pošle upozornenie na počítač a ten potom textovú správu na mobil.

"Vyvinuli sme tento výrobok, aby sme seniorom zaistili väčší komfort a dôstojnosť, a tiež aby sme znížili náklady na starostlivosť," povedala riaditeľka spoločnosti Simavita Philippa Lewisová. Výrobok podľa nej skráti čas strávený sledovaním a výmenou vložiek na polovicu. Elektronické nohavičky sa budú používať v domovoch dôchodcov v austrálskom štáte Nový Južný Wales.

Samovoľným únikom moču trpí v Austrálii zrejme viac ako 90 percent ľudí v zariadeniach pre seniorov. V Českej republike to je okolo 40 percent všetkých seniorov nad 75 rokov, už po štyridsiatke však postihuje každého piateho človeka. O probléme s únikom moču sa ale hanbia pacienti hovoriť.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu