Streda8. máj 2024, meniny má Ingrida, zajtra Roland

Blahoželáme víťazom 8. edície Global Management Challenge!

Víťazi 8. edície Global Management Challenge
Víťazi 8. edície Global Management Challenge

Na Slovensku majú zamestnanci spoločností a študenti vysokých škôl každoročne možnosť zapojiť sa do najväčšej medzinárodnej manažérskej súťaže Global Management Challenge (GMC). Táto tímová súťaž je založená na biznis simulácii v oblasti stratégie a riadenia firiem.

Národné kolo 8.ročníka Global Management Challenge na Slovensku sa slávnostne uzatvorilo v utorok, 16. marca vyhlásením víťazov v Zrkadlovej sieni Primaciálneho paláca. Do 8. edície GMC sa prihlásilo vyše 200 študentských, zamestnaneckých a zmiešaných tímov. Úlohou každého tímu bolo riadiť modelovú výrobnú firmu a na týždennej báze uskutočňovať strategické rozhodnutia v oblasti financií, ľudských zdrojov, marketingu, výskumu a vývoja a výroby, s cieľom dosiahnuť najvyššiu cenu za akciu a najlepšie postavenie na trhu na základe dosiahnutého zisku. 64 najúspešnejších tímov posunul práve tento ukazovateľ do druhého kola súťaže. Na národnej úrovni prebiehala súťaž v troch kolách, pričom do finále postúpilo osem najlepších tímov z celého Slovenska. V tejto silnej konkurencii sa podarilo uspieť nováčikom súťaže pod vedením Juraja Privrela z Bratislavskej vysokej školy práva. Spolu s Erikom Schwarczom, Darinou Šokovou a Marekom Štefunkom súťažili pod patronátom spoločnosti TriGratnit Bratislava. Po vyhlásení výsledkov sa s nami víťazný tím podelil o svoje dojmy:

"Sme nesmierne radi, že sme sa v národnom finále súťaže Global Management Challenge postarali o obrovské prekvapenie, keď náš tím v zložení troch študentov právnických fakúlt a absolventa business školy vo Švajčiarsku uspel v konkurencii tých najlepších tímov z celého Slovenska. Náš úspech bol výsledkom niekoľko mesačnej intenzívnej prípravy a analýzy našich rozhodnutí. Veríme, že pre Slovensko dosiahneme úspech aj na medzinárodnom finále, ktoré sa uskutoční v ruskom Khanty-Mansiysku. Súťaž Global Management Challenge považujeme za výbornú príležitosť overenia si analytických schopností a logického myslenia a dúfame, že naše víťazstvo bude motiváciou ku účasti v budúcom ročníku aj pre iných študentov. "

Víťazom blahoželáme k umiestneniu a k postupu do medzinárodného finále. Na slovenských reprezentantov čaká na Sibíri 30 najlepších tímov z celého sveta. Medzinárodné finále sa uskutoční v máji. Slovenskému tímu budeme držať palce. Výsledky národného finále a viac informácii o súťaži nájdete na www.slovakgmc.sk.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu