Piatok24. máj 2024, meniny má Ela, Vanesa, zajtra Urban

Kariéra v hlavnej úlohe na NDK 2010

Andrej Krištúfek
Andrej Krištúfek

Pracovný veľtrh Národné Dni Kariéry 2010 sa uskutoční 11.-12. marca 2010 v bratislavskej Inchebe. Študenti a absolventi vysokých škôl môžu navštíviť výstavné stánky top spoločností na Slovensku a zúčastniť sa bohatého sprievodného programu.

Na otázky ohľadom 15.ročníka podujatia, ktorý je vedený organizáciou AIESEC, odpovedá projekt manažér podujatia Andrej Krištúfek:

 

Ako sa zúčastniť Národných Dní Kariéry 2010?

Pred podujatím sa účastník zaregistruje na stránke www.ndk.sk. Vďaka tomu získa zvýhodnené vstupné na oba dni. Môže sa tiež prihlásiť na tréningy, súťaže a prípadové štúdie, ktoré sú súčasťou veľtrhu. Lístok si zakúpi priamo v mieste konania. Pre návštevníkov, ktorí nie sú z Bratislavy, sme spolu s našimi partnermi pripravili akciu. Cestu vlakom a vybranými linkami autobusov majú za polovicu. Znamená to, že pocestujú na podujatie, kde im v špeciálnom stánku označíme lístok a naspäť majú cestu zadarmo.

 

V čom je 15. ročník výnimočný?

Za tému sme si zvolili Orientáciu v kariére. Snažíme sa priniesť sprievodný program, ktorý pomôže účastníkovi lepšie sa zorientovať na trhu práce. Návštevník podujatia zistí, ktoré z jeho skúseností môžu byť pre aktuálny trh dôležité.

 

Prinášate s dlhoročnou tradíciou aj niečo nové?

Novinkou je dvojdňová konferencia Symposium. Témou je Inovatívnosť a kreativita v podnikaní. Rozhodli sme sa spojiť túto konferenciu s podujatím. Chceme zabezpečiť, aby sme zabezpečili rozvoj vedomostí pre návštevníkov, ktorý premýšľajú nad vlastným biznisom.

 

V čom sa podujatie Národné Dni Kariéry líši od iných veľtrhov?

Zameriavame sa, aby sme priniesli kvalitné podujatie. Znamená to pre nás spokojnosť účastníka na jednej strane a na strane druhej naplnenie očakávaní zúčastnených firiem. Snažíme sa neustále zvyšovať úroveň podujatia a prinášať nové nápady na zlepšenie. Orientujeme sa najmä na študentov a absolventov vysokých škôl.

 

Akú účasť firiem majú návštevníci očakávať?

V rámci Národných Dni Kariéry spolupracujeme s viac ako 70 firmami. Niektoré z nich budú priamo vo výstavných stánkoch ponúkať pracovné pozície, iné sú súčasťou sprievodného programu.

 

Aké firmy sa zúčastnia veľtrhu?

Najviac sú to firmy z bankového a audítorského sektora, informačných technológií, konzaltingové, priemyselné a telekomunikačné spoločnosti.

 

Prečo by mal človek navštíviť veľtrh?

Veľtrh nie je len miestom, kde si hľadať prácu. Je to priestor pre vytváranie kontaktov pre diplomovú či doktorandskú prácu, či získanie stáže vo firme. Návštevník môže zistiť, aké požiadavky na uchádzača vo firme majú. Na veľtrhu sa objavujú personalisti z mnohých firiem. Vytvára to priestor zistiť, čo zo znalostí uchádzača o zamestnanie sa dá využiť, a naopak, ktoré má ešte zlepšiť.

 

Čo prináša na veľtrh organizácia AIESEC?

AIESEC bude účastníkom veľtrhu predstavovať stáže, ktorých sa môžu zúčastniť počas štúdia, prípadne po ňom. Je to jedno z riešení, ako získať prácu v čase krízy a uplatniť sa na zahraničnom trhu práce. Stážisti zo zahraničia, ktorí sa nachádzajú na stáži na Slovensku im povedia viac o výhodách zahraničnej skúsenosti.

 

Aký bude sprievodný program?

Sprievodný program bude rozdelený na tri časti. Symposium, tréningový deň a prezentácie firiem. Prebehnú tréningy spojené s kompletným servisom- od napísania dobrého CV, vrátane súťaže o najlepší životopis, príprava na pohovor, prijímací proces u firmy, ukážka assessment centier a podobne. Súťažiť sa bude už každoročne v Global Management Challenge.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu