Streda29. máj 2024, meniny má Vilma, zajtra Ferdinand

Pestrý program výstavy Motocykel pritiahol tisíce návštevníkov aj v sobotu

INCHEBA INDOOR TRIAL CUP 2010
INCHEBA INDOOR TRIAL CUP 2010

Ani mrazivé sobotňajšie počasie neodradilo tucet pretekárov zo Slovenska, Maďarska a Poľska, aby predviedli svoje trialové umenie a porovnali svoju zdatnosť v zdolávaní náročných prekážok. Športová komisia trialu Slovenskej motocyklovej federácie a výstavisko Incheba Expo Bratislava usporiadali I. ročník voľného medzinárodného preteku pod názvom INCHEBA INDOOR TRIAL CUP 2010, ktorý sa konal práve v rámci výstavy MOTOCYKEL.

Medzinárodný pretek sa začal o 10:30, ale už samotné rozcvičovanie pretekárov, bolo atraktívne pre okolo stojacich divákov. Súťaž prebiehajúca v upravených, zastrešených priestoroch výstaviska bola vypísaná pre dve výkonnostné triedy: A - obsahovala náročnejšie prekážky a B – bola určená menej skúseným účastníkom. Trať tvorilo 5 sekcií, teda bodovaných úsekov, ktoré pretekári zdolávali v 3 kolách. Na zdolávanie každej sekcie dohliadal rozhodca, ktorý v prípade došľapnutia udeľoval trestné body. Rešpekt vzbudzovala najmä 2,5 m vysoká betónová vzpruž.

Trial sa podľa objasnenia prezidenta Slovenskej motocyklovej federácie Petra Smižíka v minulosti nazýval „šľapačky“. Podstatou tohto športu je schopnosť dokonalého udržiavania rovnováhy. Pretekári by nemali položiť nohu na zem a v prípade že tak urobia, dostávajú od rozhodcu trestné body. Umením je, keď pretekár dokáže z miesta na motocykli vyskočiť do výšky aj 2,5m.

Víťazom v tomto športe je ten, kto získa celkovo najmenej trestných bodov. Mená najlepších budú známe o 17 tej hodine. Aj na nedeľu je v Inchebe pripravený super program. Predstavia sa extrémni jazdci počas exhibície Street Fighter Show, ktorá sa začne o 10:00.

Výstavy Motocykel, Boat Show a Rybárstvo môžu ešte ľudia navštíviť v sobotu do 19:30 a v nedeľu od 9:00 do 17:00.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu