Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Aerolínie zriadili toalety výhradne pre ženy

ilustračné foto
ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Od prvého marca budú mať pasažierky letov japonskej spoločnosti All Nippon Airways (ANA) možnosť využiť toalety len pre ženy. Oznámili to predstavitelia ANA, ktorí týmto spôsobom zareagovali na veľké množstvo žiadostí o zriadenie tejto služby predovšetkým od pasažierok na dlhších trasách.

Toalety určené výhradne pre ženy sa budú nachádzať v zadnej časti lietadla a vstup do nich budú mať pasažierky všetkých tried. Muži budú mať do nich vstup iba v prípade núdze alebo keď bude na palube len niekoľko žien. Predstavitelia ANA sa rozhodli pre tento krok po tom, čo sa zaň v ankete vyjadrilo až 90 percent respondentiek. Dôvodom, prečo ženy žiadali vlastné toalety, bol predovšetkým fakt, že muži často nechávajú zdvihnutú dosku.

Vedenie spoločnosti ANA považuje otázku toaliet za dôležitý bod svojej politiky, pretože okrem zriadenia výhradne ženských toaliet taktiež pasažierov pred vstupom do lietadla žiadajú, aby išli na toaletu ešte v priestoroch letiska. Týmto krokom sa snažia znížiť celkovú hmotnosť lietadla a spotrebu paliva, aby tak minimalizovali dopad na životné prostredie.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu