Utorok7. máj 2024, meniny má Monika, zajtra Ingrida

Dievčatko v basketbalovej lopte

Ako trojročná prišla Čchian o nohy, protézy si nemôže dovoliť.
Ako trojročná prišla Čchian o nohy, protézy si nemôže dovoliť.

PEKING - S malým čínskym dievčatkom Čchian (8) sa osud kruto zahral. Pripravil ho o obe nohy, no malá hrdinka sa nevzdáva. Vie sa zo života tešiť aj bez nôh. Namiesto nich má basketbalovú loptu, v ktorej svoj trup chráni pri pohybe!

Čchian mala len tri roky, keď prežila ťažkú dopravnú nehodu. Lekárom sa podarilo zachrániť jej život, no museli jej amputovať obe nohy aj s podbruškom. Rodičia malého dievčatka sú veľmi chudobní a nemôžu si dovoliť kúpiť svojej dcérke protézy ani kreslo pre invalidov. V odpadkovom koši našli basketbalovú loptu. Vyrezali do nej otvor a malú Čchian do nej posadili. Lopta teraz pri pohybe chráni Čchianin trup.

"Zo začiatku bola veľmi hanblivá. Spolužiaci a učitelia ju museli nosiť na toaletu," hovorí učiteľ Ci Chong-jing. "Čchian je silná. Aj keď má veľké bolesti a na podbrušku samé mozole, nikdy sa nesťažuje," dodáva učiteľ Ci. O dievčatko sa začali zaujímať špecialisti z čínskeho rehabilitačného a výskumného centra. Čchian odviezli do Pekingu, kde podstúpila sériu operácií. Chirurgovia dúfajú, že Čchian sa už v lete vráti domov s novými nohami.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu