Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

S fajčením sa rozhodla prestať v 102 rokoch!

Ilustračné foto
Ilustračné foto

LONDÝN - Cigaretu si prvýkrát zapálila, keď sa v Európe začínala prvá svetová vojna. Po 95 rokoch sa Britka rozhodla s fajčením prestať.

Fajčenie jej totiž prestalo chutiť. Napísal to britský denník Daily Mail. "Každý v tej dobe fajčil, vyrovnali ste sa tak ostatným. O zdravotných problémoch sme nevedeli. Len už mi to nechutí," povedala 102 ročná Winne Langleyová. "Navyše sa mi zhoršuje zrak, takže o niekoľko rokov už možno neuvidím na krabičku," dodala niekdajšia pracovníčka práčovne, ktorá denne fajčila priemerne päť cigariet.

V posledných rokoch vraj dávku znížila, okrem iného aj kvôli cene tabaku, a fajčila len raz denne, zvyčajne po večeri. Okrem cien tabaku je podľa nej odporný aj zákon proti fajčeniu. "Mali by ste môcť fajčiť, kde chcete," povedala žena, ktorá s cigaretou v ruke prežila hospodársku krízu v 30. rokoch alebo bombardovanie londýnskeho letiska Biggin Hill neďaleko jej niekdajšieho domova za druhej svetovej vojny.

Rakovina sa jej údajne vyhla kvôli tomu, že dym nešlukovala. „Lekári jej povedali, že teraz už nemá moc zmysel s fajčením prestať. Ak sa dožila 102 rokov, bez rakoviny, tak nemyslím, že ju niekedy dostane," povedal jej nevlastný vnuk Clive (53). Langleyová prežila svojho muža i syna.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu