Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Barmani sa učia nielen miešať nápoje

MICHALOVCE - Práca barmana láka čoraz viac mladých. Aj preto, že môžu svoje znalosti zúročiť na zaoceánskych výletných lodiach.

"Mali sme už niekoľko úspešných adeptov, ktorí zvládli pohovory v angličtine a pracujú na spomínaných lodiach. Barman sa však uplatní aj v každom lepšom bare či hoteli," upresňuje viceprezident Slovenskej barmanskej asociácie na Slovensku Ján Šuchta (43).

Správne namiešať drink však nie je jednoduché. "Najprv musím zvládnuť teoretickú časť, aby som poznala všetky možné ingrediencie a spôsoby, ako drinky pripraviť. V praktickej časti už nápoje miešam. Celý kurz sa končí záverečnou skúškou," hovorí študentka hotelovej akadémie v Michalovciach Jana Petruňová (17). Práve skúšala prípravu long drinku. Ten je vhodný nielen ako nápoj na ukončenie dňa, ale v nealkoholickej podobe sa môže popíjať počas letných horúčav. Aby bol trojfarebný, na dno sa naleje vždy najťažšia časť - sirup. Potom nasleduje v šejkri pripravený džús s inou šťavou alebo alkoholom. Nakoniec sa zalieva sódou.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu