Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

Najdivnejšia kniha roka: Pojednanie o perspektíve obalov na syr

LONDÝN - Bachant nazvaný Svetový výhľad na roky 2009-2014 pre 60 miligramové obaly na čerstvý syr získal titul najpodivnejšia kniha roka v súťaži, ktorá sa každoročne koná v Británii. Ostatné tituly však vo svojej podivnosti za víťazom veľmi nezaostávali.

Druhé miesto zaujala kniha s názvom Metafyzika paviánov a na treťom mieste skončila publikácia Priateľský poradca ohľadne hrubého čreva. Oznámili to dnes v Londýne.

Víťazná kniha sa presadila až vo finiši. Favoritom bola publikácia s názvom Techniky monitorovania korózie, ktorá sa ale nakoniec ani nedostala na stupne víťazov. Podobne sklamali pôvodne nádejne vyzerajúce tituly Štrikovať a pliesť so šmrncom a Veľké sito a jeho využitie.

Študia o obaloch na čerstvý syr sa na internete ponúka za nezanedbateľných 795 dolárov, teda približne 585 eur (17 623 korún).

O najpodivnejšej knihe roka sa v Británii hlasuje už od roku 1978. Vlani vyhral titul Keď ho chcete zahnať od seba, držte nohy pri sebe a predtým napríklad Pojednanie druhého medzinárodného sympózia o myšiach bez srsti, Návod k bezpečnému lesbickému sadomasochizmu a Preverte si svojho koňa pomocou bomby.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu