Streda15. máj 2024, meniny má Žofia, Sofia, zajtra Svetozár

Zomrel údajne najstarší muž planéty, dožil sa 139 rokov

NAÍ DILLÍ - Vo veku 139 rokov zomrel dnes v západoindickom meste Džaipúr údajne najstarší človek na svete. Oznámila to tlačová agentúra Press Trust of India (PTI).

Habíb Mijan zomrel v skorých ranných hodinách v miestnej nemocnici, kde sa liečil na úplavicu a vysoké teploty. Podľa dôchodkovej kartičky, jediného oficiálneho dokumentu, ktorý muž má, sa Habíb narodil 20. mája 1878.

Na jeho žiadosť, že je oveľa starší, ho však v roku 2005 zaradili do indickej knihy rekordov a posunuli rok jeho narodenia na 1869. Ako najstaršieho ho však neuznáva Guinnessova kniha rekordov.

Habíb odišiel do dôchodku už v roku 1938, keď predtým pôsobil ako klarinetista v hudobnej skupiny na dvore niekdajšej kráľovskej rodiny v Džaipúre. Muž neslávil svoje tohtoročné narodeniny, pretože ho zarmútila séria májových bombových útokov v Džaipúre, pri ktorých zahynulo najmenej 60 ľudí. Medzi nimi bol aj jeho 65-ročný pravnuk Čutan. Habíb, ktorý už pred polstoročím prišiel o zrak, zanechal 140 pravnukov. Jeho žena a štyri deti už nie sú nažive.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu