Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Psychopatka tvrdí, že vďaka poruche je odolnejšia než ostatní: Tieto DVE veci by mali robiť všetci

(Zdroj: YouTube/psychopathyis3353)

KALIFORNIA – M. E. Thomasová, ktorá vykonáva právnickú prax v Kalifornii v USA, o sebe prehlasuje, že je psychopatka. Práve to jej údajne pomohlo vyniknúť vo svojom odbore. Zároveň vyzvala ostatných, aby si osvojili dve kľúčové črty poruchy osobnosti a zlepšili si tak život.

Podľa britskej Národnej zdravotníckej služby (NHS) je psychopatia ťažká forma antisociálnej poruchy osobnosti, ktorá sa vyznačuje impulzívnym, nezodpovedným a často kriminálnym správaním. Thomasová však hovorí, že vlastnosti, ktoré sú pripisované psychopatom, jej v živote veľmi pomohli. To, že je nebojácna – čo je jedna z čŕt tejto poruchy – znamená, že sa nebojí klásť nepríjemné otázky a v prípade potreby šliapať ľuďom na prsty. Keďže neberie skutky svojich kolegov osobne, dokáže zvládnuť aj veľa stresu. Vďaka poruche osobnosti je podľa jej slov desaťnásobne odolnejšia ako ostatní.

V priebehu rokov si vytvorila svoju osobnosť a niektorí ľudia dokonca veria, že pochádza z cudzej krajiny, pretože hovorí s miernym prízvukom. Po tom, čo vydala svoju knihu, však prišla o svoje miesto profesorky. Pre portál Business Insider vysvetlila: „Mysleli si, že som pre študentov hrozbou. Ale myslím si, že moja psychopatia mi dáva výhodu v biznise a práve. Mám postrehy, ktoré si nepsychopat nevšimne, pretože viem čítať medzi riadkami a nemám žiadnu osobnú integritu, takže je pre mňa naozaj ľahké prispôsobiť sa a vzdialiť sa od akýchkoľvek pozícií, ktoré som zaujal.“

Zároveň ostatným poradila, aby sa nebáli prebrať niektoré črty psychopatie. Napríklad odporúča, aby sa ľudia netrápili vecami, ktoré nedokáže kontrolovať či akokoľvek ovplyvniť. „Ľudia sa môžu ľahko zamotať do brania vecí osobne, pričom často nie sú ich súčasťou,“ uviedla. „Tie veci nie ste vy a nemôžete ich ovládať. Nenechať sa strhnúť vlnou niečoho mimo vašu kontrolu môže pomôcť,“ prezradila ďalej. Po druhé, odporúča nedbať na to, čo si myslia druhí. „Ak niečo robíte preto, aby to vyzeralo dobre pre ostatných, nie je to dobrý dôvod, aby ste to robili,“ dodala.

Viac o téme: PsychopatkaPorucha osobnosti
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu